4312

Literair

Uitgelezen Verhalen | Marlies Heuer en Vincent van der Valk

Zomerverhalen

Een zomerse editie van Uitgelezen Verhalen! De acteurs Marlies Heuer, Johanna Hagen en Vincent van der Valk, plús de schrijfster Lotte Lentes, komen zwoele, schurende en verbluffende verhalen voorlezen van F.B. Hotz, Gerda Blees, Sacha Bronwasser, Lydia Davis en A.L. Snijders. En Lotte leest een eigen verhaal. Tussen de verhalen door speelt de formatie van De Baron opzwepende zomermuziek. Een avond om niet te missen dus!

 

Actrice Marlies Heuer kreeg twee keer een Theo d’Or toegekend, de belangrijkste toneelprijs in ons land, in 1998 en 2012. Naast acteren regisseert zij ook. Haar jongste tv-rol is die van moeder/oma in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden (KRO-NCRV 2021).

Acteur Vincent van der Valk won in 2015 de Arlecchino voor de beste manlijke bijrol in Angels in America (Oostpool) . En in 2020 werd hij als maker bekroond met de Toneelschrijfprijs voor zijn zelfgespeelde solo Immens, die hij samen met Caspar van der Putte schreef. 

Actrice Johanna Hagen studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Ze speelde sindsdien onder veel meer in de familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van Pieter Kramer en had een vaste bijrol in de laatste twee seizoenen van de tv-serie Dokter Tinus als Jantien. Ze doet voor de tweede keer mee aan Uitgelezen Verhalen.

Auteur Lotte Lentes debuteerde in 2017 met de verhalenbundel Een tweede keer kijken (Wintertuin). Ze schrijft aan haar debuutroman.

De muziekformatie De Baron maakt Guerrilla-Brass in hun moerstaal. Stomende Brass, urban Balkan & art rock. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek. Ze komen met zes van de zevenmansformatie naar Deventer.

Deze voorstelling is onderdeel is van het Woordwaarde festival.

Presentatie Pieter van Scherpenberg