10381

Literair

Uitgelezen Verhalen | THEMA: THEATER

Literatuur ontmoet Theater

Koop tickets
3562

Literair

Uitgelezen Verhalen | THEMA: THEATER

Literatuur ontmoet Theater

Koop tickets

Wat is er fijner dan je verliezen in een goed verhaal? Je een goed verhaal laten voorlezen! En dan wel door de beste acteurs van dit moment. Bij Uitgelezen Verhalen lezen de beste acteurs je voor uit de mooiste korte verhalen.

Met de 32e editie van Uitgelezen Verhalen roepen we de magie van theatermaken op: de gekozen verhalen spelen zich af in het theater. Drie acteurs komen de verhalen tot leven brengen: Paul R. Kooij, Elvis Rot en Michiel Blankwaardt. En Sara Bax reageert op de verhalen met haar zang, net zoals ze dat in september deed.

De schrijvers van de geselecteerde verhalen zijn: Louis Couperus, Multatuli, Anton Tsjechov,  Theo Thijssen, Gerben Hellinga en Ann Petry. Een melange van klassieke teksten en moderne vertellingen staat je dus te wachten.

Acteur Paul R. Kooij speelde tal van succesvolle rollen in tv-drama en films en op toneel. Hij werd bekend met zijn vertolking van Buurman Boordevol in de film Ja zuster, nee zuster in 2002. Recent acteerde hij ook in het Dickens-stuk in de Deventer Bergkerk, tijdens het jaarlijkse Dickensfestival.

Acteur Michiel Blankwaardt speelt de laatste jaren vaak in producties van Orkater en jeugdtheater, en is ook te zien in tv-drama en films. Zo had hij dragende rollen in Woiski vs. Woiski, Familie Kruys, Welkom bij de Kamara’s, Jeuk en Alles is Familie.

Actrice Elvis Rot is nog in opleiding; ze is derdejaars op de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. In september vorig jaar deed ze al ontroerend mee aan onze 30e editie en we vroegen haar graag nog een keer.  Ze is een voorbeeld van de aanstormende talenten die we podiumervaring bieden.

Datzelfde geldt voor musicus Sara Bax, die aan de Jazz&Pop-afdeling van het ArtEZ Conservatorium studeert, met hoofdvak zang en minor trompett. Sinds 2020 vormt ze een duo met pianist Marius Holland, die haar opnieuw in onze voorstelling begeleidt.

 

Er staat in de pauze een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

 

Zin in meer literatuur? Bekijk het literaire aanbod in Deventer. 

Klik hier

10017