4857

Junior

Ieorg Idur (4+)

Unieke Zaken

4856

Junior

Ieorg Idur (4+)

Unieke Zaken

4855

Junior

Ieorg Idur (4+)

Unieke Zaken

Roald Dahl schreef IEORG IDUR in 1990. Het is een ontwapenend feelgood-verhaal over de stiekeme verliefdheid van een buurman op zijn buurvrouw en het geheim van een verdacht snel groeiende schildpad. Dit verhaal is door Unieke Zaken bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske gebeurtenissen, muziek, toverspreuken en uiteraard... schildpadden.

Meneer Hoppe is een rustige, verlegen man, woont al jaren alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver, samen met Rudi, haar huisschildpad. Vanaf de eerste dag dat Meneer Hoppe haar zag is hij verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen. Wanneer mevrouw Zilver hem vraagt of hij misschien iets weet om Rudi te laten groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - om zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.

UNIEKE ZAKEN maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. De verhalen komen tot leven in een energieke mix van beweging, beeld, muziek, tekst, rekwisieten, poppen en objecten. Dat heeft geleid tot een heel eigen stijl, die vitaal en humoristisch is en zo veel mensen aanspreekt, ongeacht leeftijd, achtergrond of niveau.

Regie Martin Hofstra
Spel Peter Bolten, Mirjam Morsch
De stem Raymonde de Kuyper
Toneelbeeld Thierry van Raay
Schildpadden Jochen Lange
Techniek Gijs Steenbergen

Trailer