3672

Junior

Unieke Zaken

De Neus (6+)

Koop tickets

Het beroemde verhaal De Neus werd in 1835 geschreven door Nikolaj Gogol. Het is een absurd sprookje over de ongerijmdheid van het leven.

Op een ochtend wordt Majoor Kowaljov wakker en komt erachter dat hij zijn neus mist. Wat nu? Hij begint een nachtelijke speurtocht door de stad, zoekt hulp bij de politie, de krant en bij de dokter, maar het haalt niks uit. Dus geeft hij het op. Tot opeens, de volgende ochtend, de neus weer terug op zijn gezicht zit. Alles is zoals het was. Echt waar, dergelijke geschiedenissen doen zich voor in het leven. Niet vaak, maar pas op… het kan je zomaar overkomen. De speurtocht van Kowaljov komt tot leven. Het toneel is een grote tafel van drie meter breed en een meter diep, waar op, naast en onder gespeeld wordt. DE NEUS is een ambachtelijke voorstelling vol bordkartonnen decors, schimmenspel, objecten, muziek, poppen en echte acteurs.

Theatergroep Unieke Zaken maakt en speelt zinnenprikkelende theaterverhalen voor iedereen die jong is of zich daartoe rekent.

De producties van Unieke Zaken worden gekenmerkt door een aansprekende mix van muziek, spel, objecten, dans, poppen en beweging. Ze zitten vol humor, zijn energiek en helder, prikkelen de verbeeldingskracht en de liefde voor theater spat ervan af. Dat maakt de producties voor iedereen toegankelijk: een zevenjarige, een tachtigjarige of een achttienjarige, ongeacht cultuur, taal of ontwikkeling, geoefend theaterpubliek of niet – iedereen kan ervan genieten, ieder op zijn eigen manier, ieder van andere dingen. De verhalen van Unieke Zaken gaan over mensen die het aandurven de alledaagsheid los te laten en het Grote Avontuur aan te gaan dat Leven heet. Unieke Zaken wil haar toeschouwers verleiden om ook de stoute schoenen aan te trekken en te doen wat je hart je ingeeft.

Ook interessant voor jou

Bovenste Knoopje Open
zo 14-11

Bovenste Knoopje Open

Het Trojaanse Kalf
zo 20-03

Het Trojaanse Kalf

Theatergroep Knars
zo 13-02

Theatergroep Knars