11285

Muziektheater

Veenfabriek

De Klap III: HULP

Koop tickets
  • do 28-03
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,50

Tragikomisch muziektheater over het gevoel dat je nooit genoeg doet. 

In het theatertje om de hoek bereidt een groep zorgmedewerkers een benefietavond voor. Nadat ze de beelden zagen van de vreselijke ramp in Chili konden ze niet stil blijven zitten.  

De handen worden massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en misschien maakt zelfs de lokale BN’er zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?  

Met HULP de Veenfabriek haar drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Ieder deel van de Klap staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer.  

HULP is tragikomisch muziektheater over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt.  

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Tekst Joeri Vos en Teun Smits
regie Joeri Vos
Regie-assistent Patsy Kroonenberg
Muziek en spel Jacobien Elffers, Roland Haufe, Phi Nguyen, John van Oostrum, Nimuë Walraven, Bastiaan Woltjer e.a.
Productie Diane du Pont
Publiciteit Lies Mensink en Anna Musch

Ook interessant voor jou

Circus Treurdier
vr 01-03

Circus Treurdier

De Gemeenschap
vr 08-03

De Gemeenschap

Golden Palace
vr 19-01

Golden Palace