7455

Theater

Veenfabriek

RECHT

Koop tickets
10088

Theater

Veenfabriek

RECHT

Koop tickets
10227

Theater

Veenfabriek

RECHT

Koop tickets

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen.

Zelfs hier gaat hun werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen...

Joeri Vos schrijft en regisseert RECHT, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” Net als bij de eerdere voorstelling KRANT (2022) en de voorstelling HULP (2024) portretteert Vos in RECHT mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel, een verwoestende ramp: De Klap. De voorstellingen in dit drieluik staan op zichzelf, maar ze alledrie zien en horen is natuurlijk warm aanbevolen!

Met muziek van Bastiaan Woltjer en een lichtinstallatie door John van Oostrum.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Tekst en regie Joeri Vos
compositie Bastiaan Woltjer
met Roland Haufe, Phi Nguyen, Niki Verkaar e.a.
installatie John van Oostrum
Fotografie Anne Harbers