3513

Muziektheater

Vera Bon

Een Mens

Koop tickets

Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Alle bezoekers zijn per e-mail op de hoogte gesteld. 

Vera Bon speelt Een Mens. Moe van het doen alsof, speelt muzikaal maker en performer Vera Bon in haar eerste solovoorstelling 'gewoon' Een Mens. Op de EP huilen uit 2019 zong ze nog dat ze Jezus de Verlosser wilde zijn en het liefst iedereen zou redden, maar het is tijd om zichzelf te verlossen van deze zware last.

Een Mens is een openlijke oefening in kwetsbaar zijn. Wat blijft er van ons over als we niet langer doen alsof? Doen alsof we sterk of belangrijk zijn. Wat als wie we zijn niet bepaald wordt door onze naam, beroep of status maar door de mate waarin we aanwezig zijn, hier en nu? Het zou betekenen dat de performer elke avond iemand anders is en het publiek zowel waarnemer als deelnemer kan zijn.
In de wetenschap dat we onszelf of de ander nooit helemaal kunnen vangen, zouden we ons voor even kunnen laten kennen.

Het leven is nooit meer dan een moment in het heden

Vera Bon is muzikaal maker en performer, afgestudeerd (2018) aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Ze brengt haar Nederlandstalige, poëtische muziek en teksten het liefst zo dicht mogelijk bij haar publiek en valt daarin op door een onbevangen manier van performen. In 2019 ontving ze de Burger Beurs, een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis waarmee aanstormend talent gesteund wordt in het ontwikkelen van producties. Mede dankzij deze steun kwam in april 2019 de EP huilen uit. In datzelfde jaar ontving ze de DCC aanmoedigingsprijs en stond ze zowel solo als met band op verschillende podia waaronder Oerol, poëziefestival Het Tuinfeest, De Roode Bioscoop, Café Theater Festival en in het voorprogramma van Het Zesde Metaal.

Bekijk hier de videoclip van het nummer 'Huilen'