12688

Film

Verhalen Die Raken

Interactieve filmpremière met gedichten van Luukse Dingen

Koop tickets

"Verhalen Die Raken" is een interactieve filmpremière van gedichten van spoken-word artiest Luukse Dingen. Tijdens deze speciale avond worden verfilmde gedichten in première vertoond. De avond nodigt het publiek uit om deel te nemen aan openhartige gesprekken en je eigen verhalen te delen, met als doel om een bijzonder gevoel van verbinding te creëren. "Verhalen Die Raken" staat voor een gezellige, inspirerende en betekenisvolle avond.

Filmclip 1: De vrouw die nooit applaus kreeg 
"In de schijnwerpers van het leven staat een vrouw, bewonderd voor haar toewijding aan anderen en haar zoektocht naar perfectie. Maar onder de lof schuilt een stille strijd, een gevoel van onvervuld zijn en verlangen naar meer. Dit gedicht werpt vragen op over de balans tussen maatschappelijke verwachtingen en innerlijke tevredenheid, en belicht de strijd die velen ervaren in de hedendaagse wereld van voortdurende vergelijking.” 

Filmclip 2: Het Jongetje 
"Het Jongetje" onthult het ontroerende verhaal van een kind dat op jonge leeftijd al vroeg volwassen moest worden. Er ontwikkelde een innerlijk kind dat lang onopgemerkt bleef, steeds meer om aandacht vroeg, tot op het moment dat hij besloot vrienden te worden met dat deel. Dit bleek de sleutel tot een van de meest waardevolle vriendschappen, namelijk de relatie met zichzelf.  

Na de filmclips nemen Roelf-Jan Aanstoot, van Stichting LaVie, en Luuk Harmsen van Luukse Dingen, het publiek mee in een interactieve ervaring. Met de filmclips als uitgangspunt willen de twee jonge heren thema's aansnijden die ertoe doen in onze samenleving. Zij doen dit op hun eigen bevlogen manier met een mix van kunst en dialoog. Met als doel om bij te dragen aan een warm gevoel van verbondenheid. 

Deze avond is de afsluitende act van de Week v/d Verbinding en wordt mogelijk gemaakt door Stichting La Vie, Luukse Dingen, De Rocketboys, MIMIK en Deventer Doet. De Week van de Verbinding loopt van 28 september tot 4 oktober. Het volledig programma is te vinden op de Facebook pagina van “Beleef Deef”. 

De filmclips zijn een productie van The Rocketboys uit Deventer.  
Het toegangsticket voor deze bijzondere avond bedraagt €3,50, dit is inclusief een gratis drankje in de pauze.