13517

Literair

Vers & Vuig

Bekijk het eens van de zondige kant!

Koop tickets

Het jaar loopt op z’n eind. Tijd voor bezinning. Heb je het afgelopen jaar goed geleefd? Of heb je genoten van alle zonden die je begaan hebt? Wil je biechten en het nieuwe jaar starten met een schone lei? Of wil je jouw zonden delen en zo anderen inspireren voor een nog veel avontuurlijker, brutaler en prikkelender nieuw jaar?

De organisatie van Vers & Vuig is op zoek naar de grootste zondaar in ons midden. 4 dichters en tekstschrijvers gaan de strijd met elkaar aan rondom de 7 hoofdzonden. Live op het podium van MIMIK.

Met muziek van FOKKO! en Jip & Meneer De Perifeer

 

Tijdens de pauze staat er een drankje voor je klaar! 

FOKKO

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voila! Fokko. Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. 

FOKKO

Jip & Meneer De Perifeer

Harco Rutgers aka Meneer De Perifeer is o.a. head honcho van De Perifeer, het kleinste én meest avontuurlijke podium van Deventer. Als DJ heeft Meneer De Perifeer decennia ervaring in het stukdraaien van dansvloeren, maar bij Vers & Vuig heeft hij een andere missie: verse en vuige plaatjes voor ons draaien. Nou ja, dat zullen dan wel weer vooral vuige plaatjes worden... Net als vorig jaar doet Meneer De Perifeer dit samen met zijn perfecte nageslacht Jip, om nieuwe levels van vuigheid te ontsluiten. Vuig is het nieuwe lekker!

Jip & Meneer De Perifeer

Luna Wicks

Luna Wicks sleurt je mee in haar kleurrijke wereld en wanen. Kijk uit als ze je over haar zinnen laat peinzen, het wordt lachen of huilen. Als professioneel schrijver en spoken word-artiest windt ze je zo om haar vingers met haar letters en hangt ze je vervolgens aan haar galg van woorden op. 

Luna Wicks

Terra

Terra is een rapper uit Zwolle die zijn emoties en persoonlijk verhaal terug laat horen in zijn tracks. Van old school boom bap, tot trap, techno of drum 'n bass, niks is hem te gek. Met zijn keiharde rijmschema’s, flows en zijn persoonlijke teksten weet hij zijn publiek te raken.

Terra

Robin Bleeker

Robin Bleeker won in 2019 op het Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieks- als de persoonlijkheidsprijs niet. Sterker: hij nam niet eens deel. Robin weigert zich te laten inspireren door alledaagse dingen om hem heen, en op vlijmscherpe observaties zal je hem niet licht betrappen. Ook schuwt hij de actualiteit als de pest. Robin – op de bres voor kwantiteit - is een vat vol tegenstrijdigheden, maar tegelijkertijd ook niet. 

Robin Bleeker

Willem Hengeveld

Willem Hengeveld wil maar geen mens worden van weinig woorden. Poëzie is zijn laatste poging tot verdichting, tot toch meer zeggen dan hij eigenlijk loslaten wil. Met teksten doortrokken van theologie en gemankeerde mystiek, vertolkt hij waarover hij misschien zou moeten zwijgen.

Willem Hengeveld

Iris Besseling

Deze student Creative Writing (ArtEZ Arnhem) en afgestudeerde Literatuurwetenschapper (Universiteit Utrecht) neemt je via kleine, persoonlijke observaties mee haar wereld in, zonder bang te zijn kwetsbaar te zijn. Haar woorden schuren op een prettige manier langs het sentimentele dankzij het zintuiglijke en lichamelijke karakter van de beelden die ze je voorschotelt. Het liefst staat ze op podia, om haar poëzie echt een eigen stem en lichaam te geven. Taal is haar favoriete spelletje.

Iris Besseling