8439

Theater

Via Rudolphi Producties

Het Debuut 2022

Koop tickets
  • za 08-10
    20:00
    Theaterzaal
    € 16,50

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma van drie voorstellingen:

Het Showtje  
Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout
DREAMING
Marie-Mae van Zuilen
Illuminate Illusion
Sweder de Sitter & Julie Boellaard

Een selectie van de meest veelbelovende afstudeervoorstellingen van 2022. In Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. Al meer dan 10 jaar gaat Via Rudolphi Producties de toneelscholen af op zoek naar veelbelovende nieuwe makers die raken, ontroeren, schuren en verbazen. De drie voorstellingen vormen samen een avontuurlijke theateravond. 

Tijdens afstudeerpresentaties en theaterfestivals in het voorjaar worden de debutanten gescout door heel Nederland en België. Welke voorstellingen je gaat zien, blijft nog even een verrassing. Het Debuut is voor de avontuurlijke, nieuwsgierige en open minded theaterbezoeker die als eerste nieuw talent wil ontdekken. Veel van deze makers groeien uit tot gevestigde namen, zoals de eerdere deelnemers aan Het Debuut: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree en La Isla Bonita. 

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. Onze voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor. 

Het Showtje  
Just van Bommel en Emma Adrianne van den Elshout
OVER DE MAKERS
Emma Adrianne van den Elshout (zij/haar) (1998) en Just van Bommel (hij/zij/hen) (1999) studeerden aan de Toneelacademie Maastricht, richting regie en performance. Samen maken ze werk over dingen waar waarschijnlijk niemand over nadenkt, en die dan toch confronterender blijken dan ze van te voren dachten.

DREAMING
Marie-Mae van Zuilen
OVER DE MAKER
Marie-Mae van Zuilen (1998) studeerde af aan ArtEZ - de Arnhemse toneelschool als actrice en theatermaker. Tijdens haar opleiding ontdekte Marie-Mae naast haar liefde voor spelen, ook haar makende en muzikale kanten. Voor haar afstudeerwerk componeerde en schreef ze zelf haar eigen muziek en teksten. Hieruit ontstond DREAMING: een voorstelling in concertvorm over vastzitten in een gebeurtenis. 

Waarschuwing: schokkende inhoud!
Deze voorstelling bevat expliciete inhoud over seksueel geweld.


Illuminate Illusion
Sweder de Sitter & Julie Boellaard
OVER DE MAKERS
Julie Boellaard (1996) en Sweder de Sitter (1998), afgestudeerd aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten – acteursopleiding, maken vanuit hun gedeelde gevoel voor humor en talige conflicten documentair-filosofische voorstellingen.
 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

idee, concept Marie-Anne Rudolphi, Maarten van der Cammen
artistieke coaching Peer van den Berg
organisatie Via Rudolphi
grafische vormgeving Perla van Kessel, Roel van de Ven
met dank aan Marcelle Kuiper, Frank Noorland, Bodil de la Parra, Nicole van Vessum, Sanne Boersma, Christiaan Mooij
NRC (2021)

“Een van de meer bewonderenswaardige concepten in de theaterwereld is Het Debuut van Rudolphi Producties, waarbij een selectie van afstudeervoorstellingen samen op tournee wordt gestuurd.”

Theaterkrant (2021)

"Met het opheffen van het ITS Festival worden initiatieven als Het Debuut nóg belangrijker."

De Volkskrant (2019)

"Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat."

Ook interessant voor jou

De Theatertroep
za 05-11

De Theatertroep

Firma MES
za 29-10

Firma MES

Jip Smit
za 12-11

Jip Smit