12232

Theater

Via Rudolphi Producties

Het Debuut

Koop tickets
10719

Theater

Via Rudolphi Producties

Het Debuut

Koop tickets

Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2023. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Makers waar je ongetwijfeld nog meer van gaat horen.

Femi van Elshuis

Ik wil wit zijn
Een ontwapenende voorstelling waarin Femi met storytelling, spoken word en een hele hoop vragen onderzoekt wat haar zwart zijn betekent. Zowel voor haarzelf als voor een buitenwereld die steeds duwt en trekt aan een zelfbeeld dat tot rust wil komen.

Femi van Elshuis (2001) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. 

Femi van Elshuis

Jeroen van Arkel & Koen ter Braak

MODDERGAT
In Moddergat, het meest Noordelijke dorp van het land, zien we twee vrienden. Twee mensen die ook twee andere mensen hadden kunnen zijn. In een landschap dat ook een ander landschap had kunnen zijn. 

Laat je meevoeren in het multiversum van Koen en Jeroen. Geen voorstelling is hetzelfde, ze spelen compromisloos dat wat het moment hen ingeeft. Een ode aan de opties. Een voorstelling over alles wat had kunnen zijn en tegelijkertijd over niets.
Weet dat je erbij had kunnen zijn. Of misschien ooit al eens bent geweest. In een ander universum.  

Koen ter Braak (1998) en Jeroen van Arkel (2001) studeerden aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de acteursopleiding.

Jeroen van Arkel & Koen ter Braak

Jonathan Eduardo Brito

A Thousand Roses
Gevangen in een arena van verlangens neemt Jonathan je mee in zijn persoonlijke zoektocht. Van zelfdestructie naar zelfliefde. A Thousand Roses is een poëtische, muzikale lofzang aan het innerlijke kind, die ondanks jou nooit zal loslaten.  

Jonathan Eduardo Brito (1998) studeerde aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie, de acteursopleiding.

Jonathan Eduardo Brito

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. 

Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut groeien uit tot gevestigde namen, zoals: Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties) Performancecollectief URLAND, Caro Derkx, Tarik Moree, Tim Olivier Somer en La Isla Bonita.

Wil jij meer weten over hoe de voorstellingen van Het Debuut zijn ontstaan, hoe het is om te toeren met je eerste eigen werk en in gesprek gaan met de makers? Dat kan, want na afloop van Het Debuut vindt er een nagesprek plaats met de makers. Blijf dus vooral even hangen!

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

NRC ★★★★

“Van alle drie de optredens straalt een hartverwarmende, jeugdige gloed: een mix van spelplezier, charme, inventiviteit en eigenheid''

Theaterkrant

“Indringende en virtuoze theaterdebuten”

de Volkskrant ★★★★

“Het concept staat garant voor ongepolijste theaterpareltjes van prille makers die je vaak later in het reguliere circuit weer tegenkomt.”