13076

Theater

Via Rudolphi Producties | Waal en Wind

Doing it Right

Koop tickets

Een two women show over de ongelijkheid tussen seksen, heksen en de female gaze!

Seksisme. Hoe komen we erop, hoe komen we eraan, hoe komen we eraf.

Waal en Wind gaat opzoek naar de oorsprong van de ongelijkheid tussen de seksen. Schaamtevol eerlijk, met een originele, scherpe en hilarische blik op eigentijdse fenomenen waar we allemaal een goed alternatief voor kunnen gebruiken.

Waal en Wind bestaat uit Eva Marie de Waal en Sophie van Winden. Zij schrijven, maken en spelen wervelende voorstellingen met veel humor, fantasie en theatraliteit. Hun theater is persoonlijk en maatschappelijk geëngageerd, waarbij ze actuele thema’s van een historisch kader voorzien. Waal en Wind maakte onder de vleugels van Via Rudolphi Producties de eerste twee delen van het drieluik: Holy F (2016) en Mama Marlene (2020).

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

13077
Volkskrant over Mama Marlene (2020)

'Een lekkere, vlot getimede opmaat tot wat zich in eindregie van Mirjam Koen ontrolt als een mooi verzorgd geheel: kostuums met fijne glamourtrekjes (Miek Uittenhout), goed lichtontwerp (Yuri Schreuders), en deze twee actrices die het levensverhaal van diva Dietrich soepel koppelen aan dat van henzelf als vrouw met kind die haar vak serieus neemt in tijden van #MeToo.

De Theaterkrant over Mama Marlene (2020)

Het zijn wellicht wat te veel particuliere strubbelingen bij elkaar (hoewel voor mij uitermate herkenbaar) maar het tweetal weet deze wel in een interessant breder perspectief te zetten. Hun conclusie dat niet de vrouw maar de mens van nature een zorgzaam wezen is, is even eenvoudig als treffend.

Ook interessant voor jou

Nhung Dam
vr 15-03

Nhung Dam