5031

Met Q&A

Vrouwen van het Land

Koop tickets
5030

Met Q&A

Vrouwen van het Land

Koop tickets
5028

Met Q&A

Vrouwen van het Land

Koop tickets
5029

Met Q&A

Vrouwen van het Land

Koop tickets

Te zien op 3 oktober 16.00. In ‘Vrouwen van het land’ spreken verschillende generaties plattelandsvrouwen verspreid door heel Nederland over hun persoonlijke ervaringen met ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis. Er is achteraf een Q&A met de reggisseur! 

We zien hierin overeenkomende reacties en gevoelens, maar ook grote verschillen- zelfs in zo’n klein land als Nederland. Iedere regio kent immers zijn eigen rampen en gaat daar op zijn eigen manier mee om. De documentaire toont mensen, vrouwen, die hun leven geven voor het familiebedrijf en hun gezin. Verschillen tussen generaties, tussen moeders en dochters, komen ter sprake en we zien hen aan het werk op het bedrijf en in huis. Bovenal draagt Vrouwen van het Land bij aan een passende beeldvorming rondom de identiteit en positie die deze vrouwen vandaag de dag innemen, zowel binnen het bedrijf als naar de rest van Nederland toe. “Een belangrijk thema dat deze film op een laagdrempelige manier, maar toch met diepgang, aansnijdt.”

Documentairemaker Annejet Brandsma maakt in haar werk gebruik van de kracht van beeld. Door persoonlijke verhalen centraal te stellen, bevraagt zij grotere maatschappelijke thema’s op een menselijke manier. Brandsma is zelf geboren en getogen op het platteland. In haar jeugd zijn vrouwen belangrijk en aanwezig geweest, maar toen ze verhuisde naar de stad zag zij het beeld van de plattelandsvrouw zoals zij haar kent niet meer terug. Deze vrouwen zijn een groot onderdeel van de Nederlandse bevolking en hun positie door de jaren heen veranderd maar onbesproken. ‘Vrouwen van het Land’ belicht hun kant van het verhaal en de geschiedenis. Het is een ode aan alle vrouwen met hart voor het platteland.

Regie Annejet Brandsma
Land Nederland
Jaar 2021

Bekijk de trailer