10904

Film

War Pony

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10905

Film

War Pony

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10906

Film

War Pony

LAATSTE WEEK

Koop tickets
10907

Film

War Pony

LAATSTE WEEK

Koop tickets
In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens.

Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranche heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. 

Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader's voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben. 

War Pony is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. WAR PONY was al te zien op verschillende festivals en heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Caméra d’Or vorig jaar tijdens Cannes.

De Volkskrant ★★★★

"War Pony is het indrukwekkende regiedebuut van Riley Keough en Gina Gammell'

Trouw ★★★★

"Sterk drama ‘War Pony’ over jonge inheemse Amerikanen geeft je een ongemakkelijk gevoel"

Regie Gina Gammell
Cast Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder
Land VS
Jaar 2022
Duur 115 minuten
Taal Engels gesproken
Kijkwijzer

Bekijk de trailer