5347

Toneel

Werkplaats Walhalla | De Omstanders

Der Letzte Holländer

Koop tickets
5351

Toneel

Werkplaats Walhalla | De Omstanders

Der Letzte Holländer

Koop tickets
  • do 28-04
    20:30
    Theaterzaal
    € 18,50

De wereld staat in brand, maar het lijkt nog niet tot iedereen door te dringen. Extinction Rebellion, Greta Thunberg, Rutger Bregman, allemaal kiezen ze een andere manier om hun boodschap aan de wereld te verkondigen. Maar wat is eigenlijk de beste manier? En hoe ver mag je gaan als je de wereld wilt redden?

Het is 2049. Vijf jaar geleden braken de dijken door en werd wat eens Nederland was, een uitgestrekte zee. Slechts het topje van de Euromast bleef over, met daarop de laatste Nederlandse vrouw: Brenda. In Der Letzte Holländer volgen we de Duitse documentairemaker Karsten Schillinger. Met zijn gelijknamige documentaire probeert hij de rest van de wereld wakker te schudden voor het noodlot dat ‘klimaatcrisis’ heet. Hij portretteert Brenda en haar vergane moederland en is meedogenloos in de schrikbeelden die hij zijn publiek voorschotelt. Niks gaat hem te ver in zijn poging het tij te keren. Zal het hem lukken zijn publiek te overtuigen? En ten koste van wat?

Met Der Letzte Holländer maken DE OMSTANDERS een deconstructie van "de klimaat-boodschap" en richten zich op de vraag hoe je die het beste overbrengt. Een zwarte komedie, een muzikale mockumentary, met als belangrijkste uitgangspunt: "heiligt het doel alle middelen?”

Ook interessant voor jou

De Gemeenschap
do 20-01

De Gemeenschap

Riza Tisserand
do 24-03

Riza Tisserand

Spijkers
do 17-02

Spijkers