3977

Toneel

Werkplaats Walhalla / De Transmissie

Pink Elephants on Parade

3978

Toneel

Werkplaats Walhalla / De Transmissie

Pink Elephants on Parade

3976

Toneel

Werkplaats Walhalla / De Transmissie

Pink Elephants on Parade

3776

Toneel

Werkplaats Walhalla / De Transmissie

Pink Elephants on Parade

Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel eenzaam thuiszitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. Wat als je zelfs in je dromen continu op je hoede moet zijn en moet rennen voor je leven?

Pink Elephants on Parade is een anti coming of age-story in de vorm van een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals en livemuziek.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden?

*"As a host, I salute you
Attend my pink elephants on parade
Don’t be afraid, don’t be afraid
Just follow the railroad track"*


In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie. Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Let op! In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop. 

Je krijgt uiterlijk een uur voor aanvang een instructiemail toegestuurd omtrent het inloggen. De online theaterregistratie van Pink Elephants on Parade is op zaterdag 10 april tussen 20:30 en 23:59 uur beschikbaar en kan eenmalig bekeken worden.

Regie Anouk Beugels
Spel Jip Bartels, Amanda Payne en Ayla van Summeren
Libretto Amanda Payne
Muziek David Schwarz en Jip Bartels
Video-ontwerp derk stenvers
decorontwerp quinten de smedt, maqerij
kostuums ferry pappalardo
duur +/- 60 minuten
Theaterkrant

"Bartels maakte de voorstelling samen met multidisciplinair theatercollectief de Transmissie en in regie van Anouk Beugels bij het Rotterdamse productiehuis Werkplaats Walhalla. In eerste instantie met de bedoeling om live in première te gaan, maar met een online optie achter de hand. Die optie is nu ingezet en werkt vrij goed, dankzij de sterke visualisaties en een goed uitgedacht concept."

Muziekvideo Pink Elephants On Parade