13113

Theater

Werkplaats Walhalla | Romy Moons & Thomas Claessens

Life, Actually

Koop tickets

In Life, Actually ontmoeten een man en een vrouw elkaar in de foyer na een romcom te hebben gezien. In een absurde dialoog over de romcom raken ze zelf verstrikt in het genre. Een romcom over een romcom na een romcom.

Welkom bij de romantische komedie. Het genre dat verguisd wordt, maar waar stiekem iedereen van smult. Net zoals met junkfood. We weten dat het niet voedzaam is, maar wat smaakt die guilty pleasure heerlijk! De romcom belooft dat liefde het antwoord is op alles. Dat je soulmate zomaar in je schoot kan vallen, met als enige voorwaarde een minimale emotionele (en soms uiterlijke) transformatie. Wat een belofte! Wat een vooruitzicht! Wat nou als we in onze samenleving de zoetsappigheid van de romantische komedie beschouwen als een radicaal potentieel? Als medicijn tegen de polarisatie? Wat als we ervoor kiezen te geloven in de alomvertegenwoordigheid van liefde en zo ons cynisme verzachten? Zou de wereld daar een betere plek van kunnen worden? 

ROMY & THOMAS
Romy en Thomas leerden elkaar kennen op de Toneelacademie Maastricht. Samen vormen ze STEL, naar hun gelijknamige debuutvoorstelling. Deze was in 2021 te zien op Theater Aan Zee als onderdeel van Jong Werk. STEL schrijft, maakt en speelt voorstellingen waarin het banale gebabbel centraal staat. Als makers geloven zij dat de kern juist in de randzaken verscholen ligt. Hun personages raken daarom vaak de draad kwijt en weiden uit over onbenullige details. Maar in dat ontwijken van de essentie vinden ze elkaar en raken ze af en toe iets aan dat de situatie overstijgt. 

13112

Werkplaats Walhalla Pitch
De Werkplaats Walhalla Pitch is een jaarlijkse avond in Theater Walhalla waarbij een vakjury en het Walhalla publiek de nieuwe makers van het komende seizoen selecteren. Walhalla is, in de periode medio mei, op zoek naar ondernemende theatermakers. Uit alle inzendingen worden zes kansrijke plannen gekozen die gepitcht mogen worden. Werkplaats Walhalla neemt het winnende plan van die avond in productie, en biedt de maker artistieke, zakelijke, facilitaire en productionele ondersteuning. Daarnaast worden er speelbeurten geboekt in Theater Walhalla en volgt een tournee langs theaters in Nederland.

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

13199
Tekst, concept en spel Thomas Claessens en Romy Moons, STEL
Eindregie Daniël ’t Hoen
Licht & decorontwerp Scott Robin Jun
Fotografie campagnebeeld Isabelle van Putten
Met dank aan Sanne Vanderbruggen, De Brakke Grond, Sarah Moermenas en Fie Revet
Scènefoto’s Bas de Brouwer
Zakelijke en productionele ondersteuning Werkplaats Walhalla

Ook interessant voor jou

Nhung Dam
vr 15-03

Nhung Dam