9737

Workshop

Workshop Dia de los Muertos

Koop tickets

Voorafgaand aan de voorstelling De Zus van Frida Kahlo van Ensemble Seasession en Servaes Nelissen kun je gratis meedoen met een mini-workshop in het teken van Dia de los Muertos. De wrokshop start om 19:30 uur.
Ook toegankelijk als je (nog) geen kaartje voor deze voorstelling hebt! De workshop wordt gegeven door Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en kunstenaar Olga de Bie.

Arriba Arriba!!! Het gaat allemaal om creativiteit, fantasie en muziek!
Kom een mini Dia de los Muertos-altaar versieren, een straatpianola maken of een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje.

De workshops zijn gratis, maar aanmelden van te voren is fijn. De workshops starten om 19:30 uur.
De workshop bestaat uit drie delen en duurt ca. 30-45 minuten. 

Je kunt zelf kiezen aan welke workshop je wilt deelnemen: 
1. MINI-DIA DE LOS MUERTOS-ALTAAR 
In deze workshop ga je zelf een mini-Dia de los Muertos-altaar versieren. Met aanwezig Mexicaans versieringsmateriaal en door zelf meegebrachte foto’s van een dierbare overledene: dat kan een familielid zijn, een vriend of vriendin, maar ook je geliefde huisdier…

2.MUSIC BOX - PIANOLA
Wat is er leuker dan zelf een straatpianola maken? Je prikt gaten in papierrollen, zet de papierrollen in een muziekbox en er klinkt als door een wonder een zelfgecomponeerde melodie. De Amerikaans-Mexicaanse componist Conlon Nancarrow, die tijdens de voorstelling uitgebreid aan bod komt, componeerde ongelooflijk moderne stukken voor de pianola!

3. EX VOTO
Zelf een ex voto (bidprentje) schilderen op een metalen plaatje: waarom zou je het níet proberen! Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt – een heilige, een vriend of een toevallige voorbijganger. Beschrijf ook de gebeurtenis op je schilderij.
 


De voorstelling ‘De zus van Frida Kahlo – een muzikale Mexicoshow’ is toegankelijk voor publiek van 10 tot 100 jaar, hetzelfde geldt natuurlijk voor deze workshops.

 

Meld je hier aan voor de workshops!

Klik hier voor het aanmeldformulier

9876