7284

Theater

Zijlmakerij

Het Eenzame Westen

Koop tickets
  • za 25-02
    20:30
    Theaterzaal
    € 19,50

Het Eenzame Westen is een zwartkomisch drama vol geweld, haat en nijd. Een dodelijke zoektocht naar een reden om in leven te blijven. 

Twee broers in het rurale Ierland van de jaren ‘90 ruziën over de erfenis die hun overleden vader achterlaat. Het gerucht gaat dat een van hen de vader heeft vermoord vanwege een belediging over het kapsel. De lokale priester en een jong meisje uit de gemeenschap - ook hun whiskeyleverancier - proberen de broers tevergeefs te weerhouden van hun puberale en destructieve geruzie. Maar in plaats van de strijdbijl te begraven, gebruiken ze hun excuses als nieuwe wapens om oude wonden te openen. Met een grimmige hilariteit tot gevolg. 

Het Eenzame Westen is een productie van de Arnhemse toneelgroep Zijlmakerij (voorheen De Vlieg). Zijlmakerij staat onder bezielende artistieke leiding van regisseur en actrice Linda Zijl. Direct na haar opleiding aan ArtEZ Toneelschool werden haar voorstellingen breed opgepikt en erkend. Zo werd haar voorstelling ZOETSTOF genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Regie Linda Zijl
Dramaturgie Willibrord Keesen
Spel Mark Kraan, Sander Plukaard, Laurens van Lottum, Anne-Chris Schulting
Beeld Petra Urban

Ook interessant voor jou

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel
vr 10-03

Noord Nederlands Toneel | Mart van Berckel

Via Rudolphi Producties
vr 21-04

Via Rudolphi Producties