4422

Poëziefestival | 2023

We vieren de poëzie bij MIMIK! Verschillende talentvolle dichters -jong talent en gevestigde namen- dragen voor uit eigen werk. Een literair spektakel waar je bij wilt zijn!

In 2022 vond Poëziefestival DichterBij in juni plaats. Hou MIMIK in de gaten voor de nieuwe editie van het poëziefestival, in 2023.

Over het poëziefestival

In 2022 vond Poëziefestival DichterBij plaats, het vervolg op Het Tuinfeest van voormalig Theater Bouwkunde. Het Tuinfeest werd in 1998 voor het eerst georganiseerd in combinatie met de Deventer Boekenmarkt. Het poëziefestival had decennialang een enorme culturele impact.

Elk jaar vindt het Poëziefestival van MIMIK plaats als opmaat naar de Deventer Boekenmarkt (augustus) en het Deventer Woordwaarde Festival, georganiseerd door evenementenbureau dEVENTer. Samen zetten de grootste nationale events op het gebied van boeken en literatuur Deventer op de kaart van het begin tot het einde van de zomer. Eerder vond het Tuinfeest op de avond voorafgaand aan de Boekenmarkt plaats, dat is vanaf dit jaar dus anders. 

Mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel, Stichting Het Iordenshofje, Stichting Wesselings-van Breemen en De Schrijverscentrale.

Over het poëziefestival

7846