Deze decembermaand

MIMIK viert de feestdagen

MIMIK viert de feestdagen

Tijdens de feestdagen is er bij MIMIK van alles te doen! De hele maand december staat natuurlijk vol gepland met film- en theatervoorstellingen. Daarnaast kunnen kinderen elke dag in de kerstvakantie komen knutselen, is er een pyjama ontbijt en Oliebollenfeest! Ook zijn er een heleboel kinderfilms zoals Yuku en de Himalayabloem en Hotel Sinestra. 

Kijk gauw verder op deze pagina welke acties, activiteiten, films en voorstellingen wij deze maand aanbieden.

Of klik hier voor onze agenda

Programma feestdagen

Tijdens de Kerstdagen is MIMIK gewoon geopend. Filmprogrammeur Anton stelt een mooi programma voor de feestdagen samen.

Openingstijden Feestdagen:
Zaterdag 24 december (gewoon) vanaf 10.00 uur
Zondag 25 december vanaf 13.30 uur
Maandag 26 december (gewoon) vanaf 10.00 uur
Zaterdag 31 december vanaf 10.00 uur, om 18.00u sluit MIMIK
Zondag 1 januari vanaf 13.30 uur

Programma feestdagen

Acties

Acties

Kijk onder je stoel

Kom jij op 16, 23 of 30 december naar de film bij MIMIK? Dan kan het zomaar zijn dat er een verrassing onder je stoel ligt! Speciaal voor de feestdagen geeft MIMIK een cadeau weg aan een aantal gelukkigen in de filmzalen. Op 23 december geven we, speciaal voor kerstavond, zelfs een extra groot cadeau weg. Zit je dus klaar voor de film, spiek dan even onder de stoel. 

Kijk onder je stoel

Geef MIMIK cadeau

Zoek je iets leuks voor onder de boom of een eindejaarspresentje voor je team? Met een MIMIK cadeaupas zit je altijd goed! Dit originele cadeau is in te wisselen voor film- en theatervoorstellingen in MIMIK. Je bepaalt zelf de waarde van de pas (vanaf € 5,00) en wij pakken het deze maand extra leuk voor je in.

 

Geef MIMIK cadeau

Blind Tasting (Film + Eten) | di 20-12

Word zelf een taster! Kom blind drie heerlijke en spannende gerechtjes + glazen wijn proeven na de film Blind Ambition.
Na de film ‘Blind Ambition’ krijg je je eigen MIMIK blinddoek (die je ook mag houden!) en proef je drie mini gerechtjes + drie bijpassende glazen wijn. Uiteraard verklappen wij niet welke. Dichter Robin Bleeker zal de gerechten talig omlijsten, maar aan jou de spannende taak om je smaakpapillen flink te testen. 

 

Kom proeven!

Blind Tasting (Film + Eten) | di 20-12

Activiteiten

Activiteiten

KNUTSELTAFEL | ZA 24-12 T/M ZO 08-01

De grote knutseltafel staat voor iedereen klaar die wil knutselen en kleuren. Maak je eigen masker of een doorzichtige tekening of ga aan de slag met een flipboekje. In café Daar staat de ranja voor je klaar! 

KNUTSELTAFEL | ZA 24-12 T/M ZO 08-01

PYJAMA ONTBIJT  | WO 28-12 & 04-01

In je mooiste pyjama ontbijten en naar de film! Dat is nog eens chill in de vakantie! Voordat de film begint zorgen we voor een lekker ontbijt met broodjes, fruit, melk en een sapje. Het ontbijt staat vanaf 8:30 uur klaar bij Hier & DAAR.

Woensdag 28 december kun je kiezen tussen de films Ernest & Celestine (6+) om 9:20 uur en KNOR (6+) om 9:30 uur. 
Woensdag 4 januari kun je kiezen tussen de films Hotel Sinestra (6+) om 9:20 uur en Yuku en de Himalayabloem (5+) om 9:30 uur.  
 

Reserveer nu je film + pyjamaontbijt

PYJAMA ONTBIJT  | WO 28-12 & 04-01

Oliebollenfeest | ZA 31-12

Ga jij bij ons naar de film op de laatste dag van het jaar samen met je ouders of opa en oma? Bij aankoop van een ticket voor een juniorfilm kun je bij café DAAR oliebollen gaan versieren! Het oliebollenfeest is de hele dag en je betaald alleen voor je filmticket. Daarmee sluit je het jaar natuurlijk perfect af.

Reserveren niet nodig!

Oliebollenfeest | ZA 31-12

Films

Films

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland | 5+

Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland! 

Koop nu je tickets

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland | 5+

Kleur je mooiste kleurplaat in!

Yuku en de Himalayabloem | 5+

Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Ik ga naar deze film

Yuku en de Himalayabloem | 5+

Hotel Sinestra | 6+

Wanneer een boze Ava tijdens de skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, zijn de volgende morgen ineens alle volwassenen verdwenen. Eerst is het feest, maar al snel gaat er van alles mis. Ava en haar nieuwe vrienden besluiten alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren.

Dit wil ik zien!

Hotel Sinestra | 6+

Comedy Queen 9+ | WO 21-12

Sasha (13) is na de dood van haar moeder kwaad op haar verdriet. Ze vindt het ook vreselijk dat haar vader zo moet huilen. Daarom bedenkt het dappere meisje een plan. Ze weet hoe ze tranen kan tegenhouden, ze knipt haar haar af en besluit standup-komiek te worden, zodat ze haar vader weer kan laten lachen. Ontroerend, intens maar ook met humor.

Koop nu je tickets!

Comedy Queen 9+ | WO 21-12

KNOR 6+ | December

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden.

Hier wil ik naartoe!

KNOR 6+ | December
WO 21-12

Dag van de Korte Film 2022

Dag van de Korte Film 2022

Jeugdprogramma 4+ | WO 21-12

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film. Met een speciaal filmprogramma trakteren we kinderen vanaf vier jaar op de beste korte films uit Europa. Alles verandert in deze films,  de winter verandert in de lente, een rups wordt een vlinder en een kleine mol zou zomaar in de maan kunnen veranderen.

Spring Always Comes Back | 10 minuten
Het is lente en oma Margara leert haar vier kleinkinderen hoe ze zaadjes moeten planten. Drie van hen besluiten erop uit te gaan om de wereld te ontdekken. Jaren gaan voorbij, oma wordt ouder en degenen die vertrokken zijn aanwezig, op hun eigen manier. Maar de lente, ja, de lente komt altijd terug.


A Géométrie variable | 4 minuten
Kinderen en dieren vervormen om een gevoel zichtbaar te maken dat je kunt hebben wanneer je naar jezelf in de ruimte kijkt of als je jezelf door de ogen van een ander ziet.


Into Spring | 5 minuten
Twee spechten zetten met hun ritmisch gedrum de lente in beweging.

9422

Moon Mole | 3 minuten
Een nieuwsgierige mol verkent de wereld om hem heen.


Lagune | 6 minuten
Een sfinx en een kat zitten elkaar achterna…

9412

Jusqu'à la lune | 8 minuten
Een ontmoeting met een kleine jongen zet het leven op zijn kop van een man die gefascineerd is door de maan.


Katu Katu | 6 minuten
Een kleine rups doet gezellig een dutje met zijn kattenvriendjes. Een speelse bol wol wekt de rups. Plagend en kietelend wekt de bal de droom van de rups om te vliegen. Leef je dromen en je zult vliegen.


Totale lengte: 42 minuten
Zonder dialoog

Koop nu je tickets!

9423

Regulier Programma | WO 21-12

Naast ons jeugdprogramma hebben we ook het reguliere programma voor de dag van de Korte Film 2022.  De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, 21 december, zowel in Nederland als diverse Europese landen.

Revelinho | Fictie | 12 minuten
Revelinho (12) is bewonderaar en uitoefenaar van het levenslied. De posters van volkszanger Tommy Tijgers hangen aan de muur en als het even kan zingt hij het liefst over zaken die hij nog niet helemaal begrijpt. Als Revelinho opvangt dat zijn ouders uit elkaar gaan, zit er maar één ding op. Samen met zijn twee beste vrienden haalt hij alles uit de kast om met het levenslied zijn ouders weer bij elkaar te zingen.

Anahit | Fictie | 9 minuten
Als Imaani het zwembad binnenstapt, wordt ze geconfronteerd met de herinnering aan de aanranding die ze hier meemaakte. In een poging haar verleden achter zich te laten, moet Imaani haar trauma wel in de ogen kijken. Anahit, godin van vruchtbaarheid en heling, wijsheid en water, sterkt haar om via dans en beweging de confrontatie aan te gaan. 

9419

In Flow of Words | Documentaire | 23 minuten
Flow of Words volgt de verhalen van drie tolken van het Joegoslavië-tribunaal. Zij moesten schokkende getuigenissen van getuigen, slachtoffers en daders tolken, zonder ooit hun eigen emoties, gevoelens en persoonlijke geschiedenis te laten horen. In tegenstelling tot hun positie bij het tribunaal, plaatst deze film hun stemmen en ervaringen centraal.

La Ultima Ascensión | Fictie | 24 minuten 
Als jonge visser op Curaçao is het voor Rowin lastig om zijn hoofd boven water te houden. Tot hij op een dag een wonderlijke ontmoeting heeft met een geheimzinnige figuur. Het begint Rowin te dagen dat hij door diens aanwezigheid op de visstek meer vis vangt. Naarmate de twee elkaar beter leren kennen, durft Rowin zich open te stellen voor zijn verleden en leert hij zijn toekomst te omarmen.

9420

Het kamp | Fictie | 18 minuten
De dertigjarige Robin vertrekt vanuit de stad om enkele dagen op houthakkerskamp te gaan. Maar is het een houthakkerskamp of een mannenkamp? Robin ontkomt niet aan de sterke staaltjes mansplaining, getreiter en ronduit seksistische kampvuurgrappen, totdat de boel explodeert. Na al dat incasseren kan Robin niet anders dan het zwijgen verbreken.

It’s Nice in Here | Animatie | 16 minuten
Een fragmentarisch portret van een persoon, een moment, en een plaats, gezien door de gekleurde en subjectieve herinneringen van een jong meisje, Imani, en een politieagent, David. Beiden hebben totaal verschillende herinneringen aan hetzelfde noodlottige moment dat plaatsvond in een buurtwinkel en dat hun leven voor altijd veranderde.


Lengte programma: 102 minuten
Engels ondertiteld

Bestel nu je tickets!

9418

Kom je Hier proeven?

Bekijk ons menu
Kom je Hier proeven?