14, 15 & 16 september

Film op de Brink

Film op de Brink

Een keer per jaar wordt de Brink omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Film op de Brink wordt in samenwerking met Events dEVENTer georganiseerd, Extra leuk: dit festival is gratis toegankelijk.

Aanvang is om 21:00 uur. De volgende films zijn te zien:

do 14-09 | Air

Air is een film van de bekroonde regisseur Ben Affleck over de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike, dat met het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. 

De aangrijpende film toont de riskante maar carrière bepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft, en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

do 14-09 | Air

vr 15-09 | De Veroordeling

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. 

Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

vr 15-09 | De Veroordeling

za 16-09 | The Worst Person In The World

Julie wordt bijna dertig, maar kan geen genoegen nemen met haar leven. Wanneer ze dertig wordt, besluit Julie meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort. 

The Worst person in the world geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021. Actrice Renate Reinsve won er de Palm voor Beste Actrice.

za 16-09 | The Worst Person In The World

Film op de Brink wordt georganiseerd door MIMIK in samenwerking met Events dEVENTer. Wij bedanken Stichting Wesselings- van Breemen en de Gemeente Deventer voor hun financiële ondersteuning.

De Brink is voor dit festival een evenemententerrein: Zelf meegenomen glas en blik is niet toegestaan. 

1942

Ook interessant voor jou

Sneak Preview
di 10-10

Sneak Preview

Station Deventer; het station dat altijd open gaat, maar nooit geopend werd
wo 04-10

Station Deventer; het station dat altijd open gaat, maar nooit geopend werd