3305

Top 5 Picl films

Ben jij fan van Franse films? Dan heb je geluk! Onze filmprogrammeur Anton heeft een top 5 samengesteld, met Franse films op Picl.

Un Homme et une femme

Een ultieme klassieker (uit 1966), deze romance tussen een autocoureur en een scriptgirl. Ze ontmoeten elkaar bij de kostschool als ze hun kinderen wegbrengen. Is dit de echt grote, hartstochtelijke liefde? Twee Oscars, een Gouden Palm en een soundtrack die zich heerlijk in je hoofd nestelt. Het “vervolg” Les plus belles annés d’une vie uit 2019 staat trouwens ook op Picl.

Bekijk nu

Un Homme et une femme

Les Misérables

Vlammend drama dat zich afspeelt in een banlieu van Parijs. Stéphane werkte altijd als politiegent op het platteland. Maar nu is hij overgeplaatst naar een Parijse voorstad. Zijn collega’s (al jaren werkzaam in de wijk) houden er hun eigen methodes op na.  Op een hete zomerdag loopt de spanning steeds verder op en de interventie van Stephane en zijn collega’s blijkt op film vastgelegd met een drone…

Bekijk nu

Les Misérables

La Bonne Épouse

Luchtige komedie met een heerlijk schmierende Juliëtte Binoche. Ze runt samen met haar echtgenoot een katholieke meisjesschool in de jaren ’60. Doel is de jongedames op te leiden tot goede huisvrouwen en moeders. Als haar man overlijdt ontdekt ze dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen breekt in Parijs de studentenopstand van 1968 uit. Deze ontwikkelingen gaan niet aan de school en haar leerlingen voorbij.

Bekijk nu

La Bonne Épouse

La Verité

Nog een keer Juliette Binoche, maar dan in een serieuze rol. La Verité is de eerste film die de Japanse meester Kore-eda Hirokazu maakte buiten Japan. De Franse steractrice Fabienne (Catherine Deneuve) brengt haar memoires uit en haar dochter Lumir (Binoche) komt terug uit New York om bij de presentatie te zijn. Vol verbazing leest ze het fantasievolle boek waarin veel verzonnen, verzwegen en verdraaid is. Dit komt de familieverhoudingen niet ten goede.

Bekijk nu

La Verité

Deux

In een trappenhuis wonen in tegenoverliggende appartementen twee dames op leeftijd. Maar wat niemand weet is dat ze al jaren geliefden zijn. Als ze elkaar door een vreselijke gebeurtenis niet meer kunnen bereiken moet hun liefde in de open baarheid worden gebracht.

Bekijk nu

Deux

Meer nieuws

Meer nieuws
Eerste Brandsalarm uitgereikt in MIMIK
do 15-04-2021

Eerste Brandsalarm uitgereikt in MIMIK

Redacteur en scout Stefanie Liebreks eerste Brandsalarmist.

3x zomerliefdes
ma 12-04-2021

3x zomerliefdes

Zomerse films met een romantisch tintje. MIMIK noemt er drie!

Uitreiking Brandsalarm in MIMIK
vr 09-04-2021

Uitreiking Brandsalarm in MIMIK

Dit jaar wordt voor de eerste maal het Brandsalarm uitgereikt: een strippenkaart waarmee de uitverkozene een jaar lang aan de slag kan bij verschillende instanties in de literaire wereld. Volg de livestream vanuit MIMIK!

3 Picl-tips van onze film- programmeur
ma 22-03-2021

3 Picl-tips van onze film- programmeur

Deze week een top 3 uit het Picl-aanbod van MIMIK, samengesteld door onze filmprogrammeur Anton!