Heel veel films, workshops en activiteiten in de herfstvakantie!

Met dertien films, talloze workshops en een game in MIMIK is er deze vakantie genoeg te kiezen. Het diverse programma biedt voor elk wat wils. Zo mogen kinderen in de workshop FilterFabriek hun eigen gezichtsfilter ontwerpen en in de game Nour mag je met je eten spelen zonder op te ruimen. Ook mogen de kinderen (en hun ouders!) weer in hun pyjama komen ontbijten voordat ze naar de film gaan. Met deze drie ‘Must Sees’ helpen we iedereen alvast een beetje op weg:

#1 Openingsfilm Captain Nova

Anno 2050 is de aarde er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova opdracht krijgt terug te reizen in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje uit handen probeert te houden van de geheime dienst.

#1 Openingsfilm Captain Nova

#2 Serie De avonturen van Anansi de spin

De volksverhalen over de spin Anansi die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is, zijn al eeuwenoud. De boodschap: Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn! De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Schrijver Iven Cudogham laat na prentenboeken en een tentoonstelling, kleuters nu met Anansi kennismaken via een gloednieuwe, inclusieve animatieserie.

#2 Serie De avonturen van Anansi de spin

#3 Jeugddocumentaire Hello World

Hoe is het om als enige van de hele school uit de kast te zijn gekomen? De documentaire volgt de levens van Runa (12), Viktor (12), Dina (13) en Joachim (14) in de eerste drie jaar van de middelbare school.

#3 Jeugddocumentaire Hello World

Knutselen in DAAR

Iedere dag is er daarnaast genoeg te knutselen in DAAR, voorafgaand aan de film en staat er gratis ranja voor de kinderen klaar. Kijk voor het complete programma op mimik.nl/cinekid en in de speciale Cinekid-folder die onder andere verkrijgbaar is in MIMIK. De kaartverkoop is inmiddels gestart!

Meer informatie