Laatste filmweek in Filmhuis De Keizer

Laatste filmweek in Filmhuis De Keizer

Filmhuis De Keizer sluit deze week haar deuren, aangezien over iets meer dan 2 weken MIMIK opent voor het publiek. De allerlaatste, inmiddels uitverkochte, film die te zien is in Filmhuis De Keizer is ‘Once were brothers’, op zondag 23 augustus. Het filmprogramma voor de rest van deze laatste week is nu bekend en te vinden in de agenda.

Filmhuis De Keizer sluit haar deuren op zondag 23 augustus, maar waar één deur sluit opent een andere: op donderdag 3 september is de allereerste film te zien in MIMIK. Welke film dit is wordt bekend gemaakt op maandag 31 augustus via de website, social media en de nieuwsbrief.  

“Deze week komt er een einde aan een hele mooie tijd in Filmhuis De Keizer”, zegt Anton van Amersfoort, Hoofd programmering en filmprogrammeur van MIMIK. “Tegelijkertijd kan ik niet wachten om bezoekers te verwelkomen in MIMIK. Ik ben heel trots op onze vier nieuwe filmzalen en kijk ontzettend uit naar 3 september.”

Highlights
In Filmhuis De Keizer zijn ruim 37.740 filmvoorstellingen getoond aan 1.159.208 bezoekers. Dit betekent dat elke stoel meer dan 8339 keer is verkocht! De meest succesvolle film aller tijde was Intouchables. In Filmhuis De Keizer zijn bijzonder initiatieven ontstaan zoals filmclub de Première, de filmcursus, deelname aan programma’s als Cinekid en Cineville en het gratis openluchtfilmfestival Film op de Brink.

Geschiedenis
In 1974 opende Filmart ‘74 in de Cinema aan de Lange Bisschopstraat in Deventer met het doel: ‘het bewust filmzien te bevorderen’. De leden konden zelf meebeslissen welke films vertoond zouden worden. In de daarop volgende jaren werd film gedraaid op verschillende locaties, waaronder de EBD-bioscoop, het Bouwkunde-theater en het Ei van Columbus. De naam veranderde van Filmart via Filmmotion tot Filmhuis Roggestraat, bij de verhuizing naar een eigen filmtheater in 1984. In 1995 ging het filmhuis aan de Keizerstraat verder als Filmhuis De Keizer. 

In de jaren tussen 1974 en 2020 groeide de belangstelling voor kwaliteitsfilm in Deventer enorm: van enkele duizenden bezoekers in de eerste jaren tot meer dan 65.000 bezoekers in 2019.

Bereikbaar
MIMIK is tot 3 september gesloten voor bezoekers, maar is wel telefonisch bereikbaar voor vragen tussen 13:00 en 17:00 uur. Het telefoonnummer is 0570-618822 of mail naar info@mimik.nl

Meer nieuws

Meer nieuws
Weekoverzicht do 23 t/m wo 29 september
ma 20-09-2021

Weekoverzicht do 23 t/m wo 29 september

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! Iedere maandagmiddag maken wij het nieuwe filmprogramma bekend van de nieuwe speelweek van donderdag t/m woensdag erop. Het theaterprogramma is al eerder bekend. 

MIMIK organiseert clean-up walk in Deventer op 18 september
do 16-09-2021

MIMIK organiseert clean-up walk in Deventer op 18 september

MIMIK draagt haar steentje bij en faciliteert een verzamelpunt, waar vrijwilligers zich kunnen melden en worden voorzien van een vuilniszak. Na afloop worden de vuilniszakken bij MIMIK ingenomen.

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs verplicht
wo 15-09-2021

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs voor een bezoek aan MIMIK verplicht. 

Het Nederlands Film Festival in MIMIK
ma 13-09-2021

Het Nederlands Film Festival in MIMIK

Het NFF komt naar je toe dit jaar! Geniet van 7 unieke festivalpremières in het hele land. Ook bij ons beleef je het NFF op het grote doek!