Laatste filmweek in Filmhuis De Keizer

Laatste filmweek in Filmhuis De Keizer

Filmhuis De Keizer sluit deze week haar deuren, aangezien over iets meer dan 2 weken MIMIK opent voor het publiek. De allerlaatste, inmiddels uitverkochte, film die te zien is in Filmhuis De Keizer is ‘Once were brothers’, op zondag 23 augustus. Het filmprogramma voor de rest van deze laatste week is nu bekend en te vinden in de agenda.

Filmhuis De Keizer sluit haar deuren op zondag 23 augustus, maar waar één deur sluit opent een andere: op donderdag 3 september is de allereerste film te zien in MIMIK. Welke film dit is wordt bekend gemaakt op maandag 31 augustus via de website, social media en de nieuwsbrief.  

“Deze week komt er een einde aan een hele mooie tijd in Filmhuis De Keizer”, zegt Anton van Amersfoort, Hoofd programmering en filmprogrammeur van MIMIK. “Tegelijkertijd kan ik niet wachten om bezoekers te verwelkomen in MIMIK. Ik ben heel trots op onze vier nieuwe filmzalen en kijk ontzettend uit naar 3 september.”

Highlights
In Filmhuis De Keizer zijn ruim 37.740 filmvoorstellingen getoond aan 1.159.208 bezoekers. Dit betekent dat elke stoel meer dan 8339 keer is verkocht! De meest succesvolle film aller tijde was Intouchables. In Filmhuis De Keizer zijn bijzonder initiatieven ontstaan zoals filmclub de Première, de filmcursus, deelname aan programma’s als Cinekid en Cineville en het gratis openluchtfilmfestival Film op de Brink.

Geschiedenis
In 1974 opende Filmart ‘74 in de Cinema aan de Lange Bisschopstraat in Deventer met het doel: ‘het bewust filmzien te bevorderen’. De leden konden zelf meebeslissen welke films vertoond zouden worden. In de daarop volgende jaren werd film gedraaid op verschillende locaties, waaronder de EBD-bioscoop, het Bouwkunde-theater en het Ei van Columbus. De naam veranderde van Filmart via Filmmotion tot Filmhuis Roggestraat, bij de verhuizing naar een eigen filmtheater in 1984. In 1995 ging het filmhuis aan de Keizerstraat verder als Filmhuis De Keizer. 

In de jaren tussen 1974 en 2020 groeide de belangstelling voor kwaliteitsfilm in Deventer enorm: van enkele duizenden bezoekers in de eerste jaren tot meer dan 65.000 bezoekers in 2019.

Bereikbaar
MIMIK is tot 3 september gesloten voor bezoekers, maar is wel telefonisch bereikbaar voor vragen tussen 13:00 en 17:00 uur. Het telefoonnummer is 0570-618822 of mail naar info@mimik.nl

Meer nieuws

Meer nieuws
Weekoverzicht  24 t/m 30 juni
ma 21-06-2021

Weekoverzicht 24 t/m 30 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!  Iedere maandagmiddag maken wij het nieuwe filmprogramma bekend van de nieuwe speelweek van donderdag t/m woensdag. Het theaterprogramma is vaak al eerder bekend. 

Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers
vr 18-06-2021

Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers

Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur laat de sector op een bijzondere manier van zich horen in het kader van de grootse, landelijke culturele campagne Mooier dan ooit. De kleine theaters van Overijssel hebben gekozen voor een groots gebaar met een hoopgevende song van eigen bodem met de blik op de toekomst. Hendrik Jan Bökkers tekende voor tekst en muziek.

Keti Koti bij MIMIK
di 15-06-2021

Keti Koti bij MIMIK

In het kader van Keti Koti heeft MIMIK een avondprogramma samengesteld, bestaande uit twee documentaires van Ida Does en een bijeenkomst waarin Peggy Bouva en Maartje Duin van de bekroonde podcast 'De plantage van onze voorouders' (Prospektor/VPRO) vertellen hoe zij hun zoektocht in Nederland en Suriname hebben aangepakt. 

Kijk Ons: Love In A Bottle
vr 07-05-2021

Kijk Ons: Love In A Bottle

Een film over liefde in lockdown van Paula van der Oest, met James Krishna Floyd en Hannah Hoekstra. Kijk Ons presenteert speciale voorpremières van nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem, in filmtheaters in het hele land.