2043

Nieuw: Deventer Woordwaarde Festival

Deventer krijgt er een nieuw festival bij! Tijdens het Deventer Woordwaarde Festival staan het boek, de taal en literatuur centraal. Ondanks de coronamaatregelen kan dit nieuwe festival doorgaan door het gespreide karakter van de activiteiten. Van 26 juli t/m 1 augustus vinden op meer dan tien locaties in Deventer ruim 30 kleinschalige activiteiten plaats, van een graffiti workshop voor jongeren tot een lezing over middeleeuwse taal en een literair diner. In 2021 vindt van dit festival de pilot editie plaats, hierna komt het festival jaarlijks terug voorafgaand aan (en als onderdeel van) de Deventer Boekenmarkt.

Boek, taal en poëzie centraal
Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod tijdens het Deventer Woordwaarde Festival. Het programma biedt een goede mix van workshops, lezingen, doe-activiteiten en verdieping. En dat voor alle leeftijden

WOORDWAARDE x MIMIK

Het programma in MIMIK

Ischa den Blanken

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Bestel kaarten

Ischa den Blanken

Wim Daniëls

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok. Wim is de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.

Bestel kaarten

Wim Daniëls

Uitgelezen Verhalen!

Een zomerse editie van Uitgelezen Verhalen! De acteurs Marlies Heuer, Johanna Hagen en Vincent van der Valk, plús de schrijfster Lotte Lentes, komen zwoele, schurende en verbluffende verhalen voorlezen van F.B. Hotz, Gerda Blees, Sacha Bronwasser, Lydia Davis en A.L. Snijders. En Lotte leest een eigen verhaal. Tussen de verhalen door speelt de formatie van De Baron opzwepende zomermuziek. Een avond om niet te missen dus!

Bestel kaarten

Uitgelezen Verhalen!

Dichterbij XS

Vorige zomer kon het helaas niet doorgaan, maar dit jaar lanceren wij ons gloednieuwe poëziefestival DichterBij. Nog wel in een XS vorm, maar wij konden echt niet langer wachten. Het is de hoogste tijd om de poëzie te vieren met een prachtig klein programma, als vervolg op Het Tuinfeest!

Het programma is volledig uitverkocht! Mail naar info@mimik.nl voor een plaats op de wachtlijst. 

Meer informatie

Dichterbij XS

Organisatie
Deventer Woordwaarde Festival is bedacht door Evenementenbureau dEVENTer als aanvullende activiteit op de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Het programma is samengesteld in samenwerking met diverse culturele organisaties uit Deventer, zoals de Bibliotheek, MIMIK, Burgerweeshuis, Athenaeumbibliotheek, Deventer Verhaal, Kunstcircuit en de Nieuwe Oost. Door deze vernieuwende manier van stadsbreed programmeren is een uitgebreid en interessant programma ontstaan voor alle doelgroepen en leeftijden.

Het Woordwaarde Festival zal elk jaar terugkeren in de week voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt. In 2021 kan de Deventer Boekenmarkt helaas niet doorgaan, in 2022 vindt deze wel weer plaats op zondag 7 augustus.

Graag tot ziens op het Woordwaarde Festival!

Meer nieuws

Meer nieuws
MIMIK organiseert clean-up walk in Deventer op 18 september
do 16-09-2021

MIMIK organiseert clean-up walk in Deventer op 18 september

MIMIK draagt haar steentje bij en faciliteert een verzamelpunt, waar vrijwilligers zich kunnen melden en worden voorzien van een vuilniszak. Na afloop worden de vuilniszakken bij MIMIK ingenomen.

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs verplicht
wo 15-09-2021

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 25 september coronatoegangsbewijs voor een bezoek aan MIMIK verplicht. 

Het Nederlands Film Festival in MIMIK
ma 13-09-2021

Het Nederlands Film Festival in MIMIK

Het NFF komt naar je toe dit jaar! Geniet van 7 unieke festivalpremières in het hele land. Ook bij ons beleef je het NFF op het grote doek!

Weekoverzicht do 16 t/m wo 22 september
ma 13-09-2021

Weekoverzicht do 16 t/m wo 22 september

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week! Iedere maandagmiddag maken wij het nieuwe filmprogramma bekend van de nieuwe speelweek van donderdag t/m woensdag erop. Het theaterprogramma is al eerder bekend.