2043

Nieuw: Deventer Woordwaarde Festival

Deventer krijgt er een nieuw festival bij! Tijdens het Deventer Woordwaarde Festival staan het boek, de taal en literatuur centraal. Ondanks de coronamaatregelen kan dit nieuwe festival doorgaan door het gespreide karakter van de activiteiten. Van 26 juli t/m 1 augustus 2021 vinden op meer dan tien locaties in Deventer ruim 30 kleinschalige activiteiten plaats, van een graffiti workshop voor jongeren tot een lezing over middeleeuwse taal en een literair diner. In 2021 vindt van dit festival de pilot editie plaats, hierna komt het festival jaarlijks terug voorafgaand aan (en als onderdeel van) de Deventer Boekenmarkt.

Boek, taal en poëzie centraal
Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod tijdens het Deventer Woordwaarde Festival. Het programma biedt een goede mix van workshops, lezingen, doe-activiteiten en verdieping. En dat voor alle leeftijden

WOORDWAARDE x MIMIK

Het programma in MIMIK

Ischa den Blanken

‘3D’ is een multidisciplinair project van schrijver en theatermaker Ischa den Blanken. In samenwerking met andere makers ontwikkelde Ischa een grafisch boekwerk, een hoorspel en een live act aan de hand van drie van zijn gedichten: Dwaalvrees, Danny | Jenny en Duvel. Drie gedichten, in drie verschillende dimensies uitgegeven en die samen een eigen tijdelijk poëtisch universum vormen.

Bestel kaarten

Ischa den Blanken

Wim Daniëls

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok. Wim is de taalkok, die in zijn voorstelling Koken met taal laat zien wat er allemaal voor lekkers gemaakt kan worden met taal. Hij schotelt de verrukkelijkste taalgerechten voor, niet alleen voor fijnproevers, maar voor iedereen. En zijn programma ligt nooit zwaar op de maag. Een avond genieten van wat de taal te bieden heeft.

Bestel kaarten

Wim Daniëls

Uitgelezen Verhalen!

Een zomerse editie van Uitgelezen Verhalen! De acteurs Marlies Heuer, Johanna Hagen en Vincent van der Valk, plús de schrijfster Lotte Lentes, komen zwoele, schurende en verbluffende verhalen voorlezen van F.B. Hotz, Gerda Blees, Sacha Bronwasser, Lydia Davis en A.L. Snijders. En Lotte leest een eigen verhaal. Tussen de verhalen door speelt de formatie van De Baron opzwepende zomermuziek. Een avond om niet te missen dus!

Bestel kaarten

Uitgelezen Verhalen!

Organisatie
Deventer Woordwaarde Festival is bedacht door Evenementenbureau dEVENTer als aanvullende activiteit op de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt. Het programma is samengesteld in samenwerking met diverse culturele organisaties uit Deventer, zoals de Bibliotheek, MIMIK, Burgerweeshuis, Athenaeumbibliotheek, Deventer Verhaal, Kunstcircuit en de Nieuwe Oost. Door deze vernieuwende manier van stadsbreed programmeren is een uitgebreid en interessant programma ontstaan voor alle doelgroepen en leeftijden.

Het Woordwaarde Festival zal elk jaar terugkeren in de week voorafgaand aan de Deventer Boekenmarkt. In 2021 kan de Deventer Boekenmarkt helaas niet doorgaan, in 2022 vindt deze wel weer plaats op zondag 7 augustus.

Graag tot ziens op het Woordwaarde Festival!

Meer nieuws

Meer nieuws
Naar MIMIK tijdens de Zomerkermis
ma 27-05-2024

Naar MIMIK tijdens de Zomerkermis

Bereikbaarheid en parkeren MIMIK tijdens de Zomerkermis

Weekoverzicht 23 t/m 29 mei
di 21-05-2024

Weekoverzicht 23 t/m 29 mei

Bekijk nu ons nieuwe film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 16 t/m 22 mei
ma 13-05-2024

Weekoverzicht 16 t/m 22 mei

Bekijk nu ons nieuwe film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 9 t/m 15 mei
ma 06-05-2024

Weekoverzicht 9 t/m 15 mei

Bekijk nu ons nieuwe film en theaterprogramma van deze week!