Wereldlokaal Deventer

Een nieuwe serie wereldmuziek

Een nieuwe serie wereldmuziek

MIMIK organiseert samen met het Centrum voor Diversiteit en Samenleving (CDS), de Bibliotheek, het Burgerweeshuis, het Etty Hillesum Centrum, migranten- en vluchtelingenorganisaties, de Schouwburg en de Zaterdagmiddag concerten een nieuwe wereldmuziek concertreeks: Wereldlokaal Deventer!

Dankzij dit nieuwe initiatief zal het culturele aanbod in Deventer meer divers worden, met meer aandacht voor muziek uit andere culturen. Het doel is rond wereldmuziek en aanpalende muzikale terreinen in Deventer te komen tot meer samenhang en om in diverse steden in Gelderland en Overijssel een reeks publiekstrekkende, authentieke en eigentijdse wereldmuziekvoorstellingen te realiseren

Tamala

Op zaterdag 4 september trapt de wereldmuziek concertreeks Wereldlokaal Deventer af met TRIO TAMALA in MIMIK. Tamala’s muzikanten hebben een vernieuwende balans gevonden tussen traditie en innovatie, droom en realiteit, noord en zuid. Mola Sylla is één van de meest creatieve Senegalese zangers. Daarnaast speelt hij ook de xalam (West-Afrikaanse luit), kongoma en kalimba (duimpiano), evenals percussie. Bao Sissoko wordt in heel Europa erkend als een getalenteerde koraspeler. De Gentse violist Wouter Vandenabeele houdt ervan om wereldwijd verschillende soorten muziek te ontdekken. Hij nam twintig cd’s op en gaf enkele honderden optredens met o.a. “Ambrozijn”. 

Bestel kaarten

Tamala

Als het coronavirus geen roet in het eten gooit, ziet het verdere programma er in de eerste maanden van Wereldlokaal Deventer er als volgt uit:

  • Zaterdagmiddag 18 september in de Broederenkerk grenzeloze nieuwe muziek van het CHARIVARI TIO en Jiddische zang van SHURA LIPOVSKY
  • Vrijdag 24 september in de Bergkerk muziek in Anatolische sferen van het EMRAH OGUZTURK TRIO,
  • Zaterdag 2 oktober in de Schouwburg TATAVLA met volksmuziek uit Griekenland en Turkije (o.v.)
  • Vrijdag 15 oktober in de Schouwburg impro-jazz met een Molukse inkleuring van BOI AKIH (o.v.)

De serie Wereldlokaal Deventer wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Deventer, de Provincie Overijssel, het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel, de Deventer Cultuur Club, Stichting Wesselings-van Breemen,  Stichting Erven Witteveen en de Regering van Vlaanderen. 

Meer nieuws

Meer nieuws
MIMIK Eten & Drinken
ma 05-06-2023

MIMIK Eten & Drinken

De horecaplek in Deventer, waar je terecht kan voor een lekkere borrel, heerlijke (Vega & Vegan) lunch/diner gerechten of koffie met taart!

weekoverzicht 8 t/m 14 juni
ma 05-06-2023

weekoverzicht 8 t/m 14 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni
di 30-05-2023

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag
do 25-05-2023

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag

Op beide pinksterdagen kun je bij ons heerlijk komen eten, reserveer jij snel een plekje?