13454

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets
13991

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets
13993

Special

De Facto Live

On Tour

Koop tickets

Dit is de derde editie! De Facto duikt in de wereld van niet-erkende landen en wonderlijke grensgebieden. Met gasten uit de journalistiek, kunst en wetenschap onderzoeken we de impact van grenzen op ons dagelijks leven. Een avond met live interviews, presentaties, een quiz, muziek en film.

 

Op 29 mei is alweer de derde De Facto Live On Tour in MIMIK, Deventer. 

Welke kaarten en atlassen mogen wel een keer met pensioen? We vragen het aan wetenschapper Henk van Houtum, die met Free the Map een vlammend betoog schreef over hoe we ons wereldbeeld moeten kantelen. Wim Tjerkstra woonde opeens in een ander land, zonder te verhuizen: hij vertelt het verhaal van Elten, dat na de Tweede Wereldoorlog even Nederlands werd - en toen toch weer Duits. We hebben ook een muzikaal optreden - wordt nog bekend gemaakt.

Grafisch vormgever Floor Koomen zoomt in op een postzegel waar geopolitiek op de vierkante centimeter wordt uitgevochten en er is een quiz van researcher Suzanne Hendriks. Moderatie: journalist Jorie Horsthuis.

De Facto is een project van journalist Jorie Horsthuis, grafisch vormgever Floor Koomen en researcher Suzanne Hendriks. Zie defactoborders.org en volg @defactoborders.

In de pauze staat er een drankje voor je klaar.

 
  • wo 29-05
    20:00
    Theaterzaal
    € 15,00