15594

Literair

DichterBij | Brahma T. Ramsodit

Met o.a. Ingmar Heytze en Maurits Verhoef

Koop tickets
  • za 29-06
    17:00
    Theaterzaal
    € 12,50

Brahma combineert artistieke intelligentie met corporate strategy. Zijn rol als woordkunstenaar pakt hij dan ook in verschillende toonaarden op. Je kunt hem tegenkomen als host, zanger, MC, gastdocent, voice-over, theater- en filmmaker en trouwambtenaar. In alle opzichten brengt hij taal tot leven. 'Let's spread the word!'

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze (1970, Utrecht) is een van de bekendste dichters en poëzie-performers van Nederland. Als columnist, essayist en dichter werkte hij onder meer voor Onze Taal, NRC, Trouw, de Volkskrant en AD Utrechts Nieuwsblad. Solo of met zijn band Asfaltfeeën trad hij op van studentenhuiskamers tot Lowlands en alles daartussenin, waaronder zeven edities van de Nacht van de Poëzie. Hij is huisdichter bij het radioprogramma Met het oog op morgen. Samen met John Jansen van Galen maakt hij de poëziepodcast Camping de vrijheid. 

Ingmar Heytze

Maurits Verhoef

Hij ging van dichter naar arbeider naar stadsdichter en bracht in april de eerste stadsdichterbundel van Breda uit: ‘Het echte werk’, waarin hij het leven beschrijft in de stad, waarmee hij een haat-liefdeverhouding heeft. Met zijn poëzie schrijft Maurits Verhoef lofzangen over zijn collega-vuilnismannen en NAC-supporters. Maar bovenal zet hij de werkende klasse op een voetstuk.  

Verhoef is niet alleen dichter maar richtte met zijn oude buurjongen een eigen uitgeverij en productiehuis op; Proces-Verbaal. In het programma buiten op het terras kun je hem ook zien met de Poëzie Karaoke. Maar in de zaal hoor je zijn eigen onverwoestbare arbeiderspoëzie. Met de poëzie als gereedschap breekt, bouwt en schuurt Verhoef aan een nieuw verhaal.   

Maurits Verhoef
Joost Zwagerman

‘Ingmar Heytze is in zijn eentje The Beatles van de Nederlandse poëzie.’

Ook interessant voor jou

DichterBij | Splinter
za 29-06

DichterBij | Splinter

DichterBij

DichterBij