15591

Literair

DichterBij | Splinter

Met o.a. Idwer de la Parra & Simone Atangana Betono

Koop tickets
  • za 29-06
    14:00
    Theaterzaal
    € 12,50

Schrijver, presentator en programmamaker Splinter Chabot interviewt vier dichters over hun werk en wat hun inspireert. Uiteraard dragen de dichters ook voor zoals Idwer de la Parra. Hij is één van de vier woordkunstenaars die het podium krijgt. Simone Atangana Betono is ook te gast aan tafel bij Splinter. Ook twee dichters van Wintertuin die voordragen gaan in gesprek met Splinter. Zij zijn nieuwe makers uit het talentontwikkeltraject van Wintertuin (literatuurorganisatie aangesloten bij de Nieuwe Oost). Wie de nieuwe talenten zijn, lees je binnenkort hier op de site. 

Idwer de la Parra

Idwer de la Parra is dichter en tuinman. Zijn debuutbundel Grond (2016) werd lovend ontvangen en bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs en de Poëziedebuutprijs. Zijn tweede bundel Vlerk verscheen in 2023 en werd gewaardeerd met de Awater Poëzieprijs.

Idwer de la Parra

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) is schrijver van proza en poëzie. Haar debuutbundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren (2016) won de Poëziedebuutprijs aan Zee, debuutroman Confrontaties (2020) won onder andere de Anton Wachterprijs en het Beste Boek voor Jongeren en stond op de shortlist van zowel de Bronzen Uil als de Libris Literatuurprijs. Haar werk is vertaald naar onder andere het Engels, Frans, Turks en Spaans. Ze schreef columns en essays voor meerdere kranten en tijdschriften en is redacteur bij literair tijdschrift De Revisor. Haar langverwachte tweede bundel Marshmallow kwam uit in januari en werd lovend ontvangen. 

Simone Atangana Bekono

Ook interessant voor jou

DichterBij | Brahma T. Ramsodit
za 29-06

DichterBij | Brahma T. Ramsodit

DichterBij

DichterBij