8993

Theater

Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers

Koop tickets
8597

Theater

Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers

Koop tickets
8994

Theater

Dood Paard

Women in Troy, as told by our mothers

Koop tickets

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders. 

Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.
De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

Engelse uitvoering met Nederlandse ondertiteling. 

Er staat na afloop een drankje voor je klaar.

Met/door/van Met/door/van Tiago Rodrigues, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Alesya Andrushevska, Michael Yallop en Ramses van den Hurk
Volkrant ★★★★

"Women in Troy is een intelligente en fascinerende vertelling over mannelijk kwaad"

Theaterkrant

"Wat ook erg mooi is aan de insteek van Women in Troy, as told by our mothers is de liefde tussen moeder en kind die uit ieder gesprek spreekt"

NRC ★★★★★

"De theatermakers van Dood Paard onderwerpen Homerus'Ilias aan een uiterst boeiende lezing: die van hun moeders."