7101

Muziektheater

Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

De Zus van Frida Kahlo | try out

Koop tickets
7104

Muziektheater

Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

De Zus van Frida Kahlo | try out

Koop tickets
  • vr 24-03
    20:30
    Theaterzaal
    € 22,50

Muziekensemble Seasession en theatermaker Servaes Nelissen maken deze bruisende muziektheatervoorstelling voor een (familie)publiek vanaf tien jaar. Met opwindende live-muziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een een bonte verzamelingpoppenfiguren.

De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd.

De zus van Frida Kahlo is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven, we zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals.

Een bonte variété-voorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering.... met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten.

In navolging van SeaSessionsfamilievoorstelling CircusCharms, gemaakt met René en Frank Groothof, is dezevoorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theateren film.

Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Concept: Ensemble SeaSession, Servaes Nelissenen
Eindregie: Marijn van der Jagt
Muziek/spel: 9 musici Ensemble SeaSession
Poppen/spel: Servaes Nelissen
Animatiefilm/VJ: Sjeng Schupp
Dramaturgie: Marijn van der Jagt
Co-productie: Feikes Huis

Ook interessant voor jou:

Dood Paard
za 15-04

Dood Paard

Mugmetdegoudentand
za 29-04

Mugmetdegoudentand

Via Rudolphi Producties
vr 21-04

Via Rudolphi Producties