10332

Muziektheater

Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

De Zus van Frida Kahlo | try out

Koop tickets
9737

Muziektheater

Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

De Zus van Frida Kahlo | try out

Koop tickets
9738

Muziektheater

Ensemble SeaSession & Servaes Nelissen

De Zus van Frida Kahlo | try out

Koop tickets

Een bonte variété-voorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering.... met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, feestelijke optochten, dansende skeletten én.... een gastoptreden van Frida zelf!

De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd.

De zus van Frida Kahlo is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal. In de voorbereidingen van hun Mexicaanse concert belandt Frederik in een surrealistische droomwereld tussen leven en dood. Daar ontmoet hij de geheimzinnige Christina Kahlo. Tegen het einde bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola én.... een gastoptreden van Frida zelf! Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek! 
Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

In navolging van SeaSessions-familievoorstelling CircusCharms, gemaakt met René en Frank Groothof, is deze familievoorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theater en film. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Heb je een podiumpas? Klik hier om te reserveren (vanaf 30 dagen voorafgaand aan de voorstelling).

WORKSHOP
Voorafgaand aan de voorstelling kun je om 19:30 uur gratis meedoen met een mini-workshop in het teken van Dia de los Muertos, onder leiding van Mexicaanse slagwerker Pepe Garcia en kunstenaar Olga de Bie. Geschikt voor alle leeftijden en ook toegankelijk als je (nog) geen kaartje voor deze voorstelling hebt!
Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Concept: Ensemble SeaSession, Servaes Nelissen
Eindregie: Marijn van der Jagt
Muziek/spel: 9 musici Ensemble SeaSession
Poppen/spel: Servaes Nelissen
Animatiefilm/VJ: Sjeng Schupp
Dramaturgie: Marijn van der Jagt