6189

Toneel

Veenfabriek

De Klap: KRANT

6373

Toneel

Veenfabriek

De Klap: KRANT

6372

Toneel

Veenfabriek

De Klap: KRANT

6370

Toneel

Veenfabriek

De Klap: KRANT

Deze voorstelling heeft al plaatsgevonden. In 2023 staat de Veenfabriek weer in MIMIK met de voorstelling De Klap II: Recht. 

Het is vandaag. De aardbeving voor de kust van Chili is catastrofaal. Verwoestende golven tot 25 meter hoog slaan op de kust. De tsunami reikt tot aan de andere kant van de Stille Oceaan. Het lukt de redactie niet om contact te krijgen met de correspondent in Zuid Amerika. Tegelijk worden er over het eigen bedrijf onthutsende geheimen onthuld. Maar wat is er van waar? En wat zijn de gevolgen als ook dit in de krant komt…?

KRANT is het eerste deel van het drieluik DE KLAP geschreven door Joeri Vos, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” Elk deel portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na KRANT speelt de Veenfabriek in 2023 RECHT, over een platform voor internationaal humanitair recht, en in 2024 HULP, in de vorm van een benefietdiner van een vrijwillige hulporganisatie. 

Tekst en regie Joeri Vos
Spel en Muziek Jacobien Elffers, Roland Haufe, Milena Haverkamp, Ruta van Hoof, Derron Lurvink, Phi Nguyen, John van Oostrum, Niki Verkaar, Bastiaan Woltjer
Installatie John van Oostrum
productie Emmalot Morel
Vormgeving Mats Boswijk
Compositie John van Oostrum, Bastiaan Woltjer
Kostuumontwerp Vita Coenen, David Fikkert
techniek Ramses Nieuwenhuizen
publiciteit en marketing Kelly de Haan, Judy Lijdsman
Scenefoto's Isabelle Renate La Poutré

Bekijk de teaser

Ook interessant voor jou

Veenfabriek
do 23-02

Veenfabriek