Ambassadeur van Zwitserland komt bij de voorstelling van Roland Dahinden

Ambassadeur van Zwitserland komt bij de voorstelling van Roland Dahinden

De ambassadeur van Zwitserland woont de voorstelling van Roland Dahinden bij in MIMIK.

Op vrijdag 5 november geeft de Zwitserse Roland Dahinden een concert in MIMIK, samen met Gareth Davis en Dario Calderone.

De Zwitserse ambassadeur in Nederland, meneer Heinz Walker-Nederkoorn, woont de voorstelling samen met zijn vrouw bij. Op het programma staan verder een rondleiding, een korte toespraak en een borrel na afloop met de muzikanten.

Kaarten zijn nog beschikbaar via onze site!

Koop je kaartjes

Roland Dahinden

Roland Dahinden (1962) is een Zwitserse trombonist en componist. Hij studeerde trombone en compositie aan de Musikhochschule Graz, Scuola di Musica di Fiesole Florenz, Wesleyan University in Connecticut en Birmingham University of England. De trombonist speelde onder andere met Miles Davis, Anthony Braxton en John Cage. Als componist is hij bijzonder geïnteresseerd in het snijvlak met de beeldende kunst.

Roland Dahinden

Talking with Charlie

Roland Dahinden componeerde ‘Talking with Charlie’ als een ingebeelde reeks gefragmenteerde gesprekken met de legendarische altsaxofonist en componist Charlie ‘Bird’ Parker.

Parker is een van de belangrijkste namen in de overgang van de traditionele naar de moderne jazz. Hij wordt, samen met Dizzy Gillespie, Thelonious Monk en Bud Powell, beschouwd als uitvinder van de bebop. ‘Talking with Charlie’ is een dialoog waarin de echo van Parker’s ideeën een nieuwe stem krijgt.

Het stuk is geschreven voor basklarinettist Gareth Davis (speelde oa. met Tom Waits, Elliott Sharp en Fumio Yasuda), contrabassist Dario Calderone (speelt o.a. in de ensembles Klangforum Wien en MAZE) en Roland Dahinden zelf, op trombone. Samen vormen zij een trio met een zeer indrukwekkende staat van dienst in jazz, improvisatie en hedendaagse klassieke muziek.

Daarnaast wordt ook het muziekstuk ‘Sylva Sylvarum’ van Elliott Sharp uitgevoerd door het trio. Het concert wordt georganiseerd door De Perifeer in samenwerking met MIMIK. Voor meer informatie zie: https://www.mimik.nl/agenda/roland-dahinden-gareth-davis-dario-calderone

Meer nieuws

Meer nieuws
MIMIK Eten & Drinken
ma 05-06-2023

MIMIK Eten & Drinken

De horecaplek in Deventer, waar je terecht kan voor een lekkere borrel, heerlijke (Vega & Vegan) lunch/diner gerechten of koffie met taart!

weekoverzicht 8 t/m 14 juni
ma 05-06-2023

weekoverzicht 8 t/m 14 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni
di 30-05-2023

Weekoverzicht 1 t/m 7 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag
do 25-05-2023

Onze keuken is geopend op 1e & 2e pinksterdag

Op beide pinksterdagen kun je bij ons heerlijk komen eten, reserveer jij snel een plekje?