1968

Laatste kans! Deze theatervoorstellingen zijn bijna uitverkocht

Hoewel het op dit moment onvoorstelbaar lijkt, komt er binnenkort weer een tijd waarin we wél met elkaar naar het theater kunnen. De honger naar cultuur is groot, en dat merken we bij MIMIK ook. Als je bij een van deze voorstellingen wil zijn (en dat wil je!), moet je er snel bij zijn. 

Vera Bon

Vera Bon speelt Een Mens. Moe van het doen alsof, speelt muzikaal maker en performer Vera Bon in haar eerste solovoorstelling 'gewoon' Een Mens. Op de EP huilen uit 2019 zong ze nog dat ze Jezus de Verlosser wilde zijn en het liefst iedereen zou redden, maar het is tijd om zichzelf te verlossen van deze zware last.

Bestel direct kaarten

Vera Bon

Wim Daniëls

Letters, woorden, zinnen, leestekens, ze zijn als de ingrediënten voor het bereiden van een maaltijd. In dit geval is taalexpert en graag geziene gast in talkshows Wim Daniëls de kok.

Bestel direct kaarten

Wim Daniëls

Janne Schra

Janne Schra zoekt in haar nieuwe theatershow opnieuw het avontuur. Met haar band brengt de veelzijdige zangeres parels uit de Nederlandse muziek van de vorige eeuw en – voor het eerst – haar eigen, spiksplinternieuwe, Nederlandstalige chansons met wortels in de jazz en gipsy. Een geluid dat zich misschien nog het best laat vangen tegen het decor van een art-deco theatertje, een piano met kandelaars en een donkere glitterjurk.

Bestel direct kaarten

Janne Schra

Janneke de Bijl

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

Bestel direct kaarten

Janneke de Bijl

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

Eric Vloeimans is misschien wel de meest gelauwerde trompettist van dit moment. Hij weet onmogelijk geachte muziekcombinaties prachtig te laten klinken en alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen. Zijn succesvolle tournee Viento Zonda bijvoorbeeld, waarin hij en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal zwoele zomerklanken en romantische ballades uit hun instrumenten toverden.

Bestel direct kaarten

Eric Vloeimans & Juan Pablo Dobal

Johan Goossens

Het leven loopt vaak net iets anders dan je wilt. Anders dan het plaatje in je hoofd. De taart komt anders uit de oven, voor de stralende zon komt een wolkje en net als je een nieuwe show wil maken, komt er een pandemie. Heb jij weer…

Bestel direct kaarten

Johan Goossens

Meer nieuws

Meer nieuws
Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers
vr 18-06-2021

Videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers

Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur laat de sector op een bijzondere manier van zich horen in het kader van de grootse, landelijke culturele campagne Mooier dan ooit. De kleine theaters van Overijssel hebben gekozen voor een groots gebaar met een hoopgevende song van eigen bodem met de blik op de toekomst. Hendrik Jan Bökkers tekende voor tekst en muziek.

Keti Koti bij MIMIK
di 15-06-2021

Keti Koti bij MIMIK

In het kader van Keti Koti heeft MIMIK een avondprogramma samengesteld, bestaande uit twee documentaires van Ida Does en een bijeenkomst waarin Peggy Bouva en Maartje Duin van de bekroonde podcast 'De plantage van onze voorouders' (Prospektor/VPRO) vertellen hoe zij hun zoektocht in Nederland en Suriname hebben aangepakt. 

Weekoverzicht 17 t/m 23 juni
ma 14-06-2021

Weekoverzicht 17 t/m 23 juni

Bekijk het film en theaterprogramma van deze week!  Iedere maandagmiddag maken wij het nieuwe filmprogramma bekend van de nieuwe speelweek van donderdag t/m woensdag. Het theaterprogramma is vaak al eerder bekend. 

Kijk Ons: Love In A Bottle
vr 07-05-2021

Kijk Ons: Love In A Bottle

Een film over liefde in lockdown van Paula van der Oest, met James Krishna Floyd en Hannah Hoekstra. Kijk Ons presenteert speciale voorpremières van nieuwe, kleurrijke, eigenzinnige en dappere films van eigen bodem, in filmtheaters in het hele land.