15200

Literair

Joost Oomen, Kruidkoek

Liefde in tijden van hopjesvla

Koop tickets
  • vr 14-02
    20:00
    Theaterzaal
    € 21,00

De voorverkoop voor onze Vrienden start op donderdag 23 mei om 10:00 uur. De algemene verkoop start op dinsdag 28 mei om 10:00 uur. Ben je nog geen Vriend maar wil je toch je kaarten met voorrang kopen? Word dan nu Vriend en geniet meteen van alle Vriendenvoordelen! 

Een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz, vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde? 

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert samen in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist, Kruidkoek en Joost Oomen. 
Liefde in tijden van hopjesvla is een dappere poging om liefdesliedjes én liefdespoëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. Want ja, ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas die plotseling in brand is gevlogen? 

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren. Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel. Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Eerder bracht hij Alle dichters hebben gouden helikopters naar het theater, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. 

Na afloop staat er een drankje voor je klaar.

Tekst en spel Joost Oomen
Muziek Kruidkoek bestaande uit: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar)
Decor Studio Sjeun
Eindregie Jeroen Woe
PR Mathé Többen
Poductie van Explore the North
Scènes over Alle dichters hebben gouden helikopters

“Zijn voorstelling barst van het enthousiasme; de liefde voor poëzie spat er van af.”

Parool en AD ★★★★ over Alle dichters hebben gouden helikopters

“Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin. Hoe duid je ‘een openstaande bus Nesquik in de regen’? Je hoofd begrijpt het eigenlijk niet. Toch voel je het wel. Er gaat een luikje open.”

Parool en AD ★★★★ over Alle dichters hebben gouden helikopters

“Dichter Joost Oomen maakte een avondvullende voorstelling over wat poëzie nou eigenlijk behelst. Dat blijkt veel minder stoffig dan het misschien klinkt.”

Ook interessant voor jou

Flip Noorman
za 14-12

Flip Noorman

Joost Oomen & de Poezieboys
wo 11-12

Joost Oomen & de Poezieboys

Onias Landveld
vr 15-11

Onias Landveld