3996

MIMIK kondigt eerste namen nieuw theaterseizoen aan!

Voor veertig voorstellingen in totaal, is het mogelijk om kaarten kopen. Benieuwd wie het zijn? Lees dan snel verder!

Wil je niet misgrijpen en altijd als eerste op de hoogte zijn van de kaartverkoop? Als Vriend van MIMIK, krijg je altijd als eerste bericht wanneer er nieuwe theatervoorstellingen in de verkoop gaan. 

Word Vriend

IGOR VREBAC

vr 8 oktober

OMG is een ongekende trip naar een wereld vol kleur, extase en overvloed. Drie performers verwelkomen je in sportieve sferen waar zij onuitputtelijk sprongen maken. Met hun totale overgave en explosieve energie vieren ze diepgewortelde menselijke krachten.

Bestel kaarten

IGOR VREBAC

JEROEN LEENDERS

za 13 november

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit. Een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarin Jeroen Leenders zich thuis voelt. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, in het moment, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming. Het publiek bereid zich best voor op een ruige show, waarin geen enkel onderwerp wordt vermeden.

Bestel kaarten

JEROEN LEENDERS

MARTIJN KARDOL

16 december

Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Maar hoe? En door wie? Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Of ben ik dat zelf? En wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen? 

Bestel kaarten

MARTIJN KARDOL

RUDOLPHI THEATERS

za 23 oktober

Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen. Het Debuut loopt voor de troepen uit. Ieder jaar presenteert Rudolphi Producties veelbelovend theatertalent in Het Debuut. De nieuwe generatie theatermakers die de podia in de toekomst gaat bestormen. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. 

Bestel kaarten

RUDOLPHI THEATERS

CLUB CLASSIQUE

zo 27 maart

Gershwin is een voorstelling waarin je wordt ontroerd door gedichten, opgezweept door jazz, getroost door klassiek en verwarmd door vriendschap. Club Classique vormt de muzikale schakel tussen de Gershwins en laat de tijd wegsmelten.   

Bestel kaarten

CLUB CLASSIQUE

LOES LUCA

za 16 april

Uit Het Hoofd is een voorstelling over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt. Ze wordt bijgestaan door een jonge actrice die haar souffleuse speelt en daarom Oortje wordt genoemd. In Uit Het Hoofd zoekt een actrice absoluut geen antwoord op de vraag: wie ben ik, maar ze krijgt dat antwoord toch.

Laatste kaarten!

Bestel kaarten

LOES LUCA

THEO NIJLAND

vrij 21 januari

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

Bestel kaarten

THEO NIJLAND

LAVINIA MEIJER

do 7 april

Harpiste Lavinia Meijer blaast harpmuziek eigenhandig nieuw leven in en voegt een hoofdstuk toe aan de geschiedenis van deze muziek. Met haar meerdelige Untitled zet ze een duidelijk statement neer: “Muziek is de stem van de toekomst. Luister en zie de impact en kracht die muziek in zich heeft en die onlosmakelijk verbonden is met het verleden, heden en toekomst.” Muziek geeft haar visie. Een visie waarmee ze muziek creëert voor een nieuwe stijlperiode. En dat roept vragen op. Want leven we niet altijd in herhalingen en oude gewoontes? In welke stijlperiode leven we nu?  

Bestel kaarten

LAVINIA MEIJER

OUKJE DEN HOLLANDER

za 29 januari

In Idyllen, haar eerste avondvullende programma, gaat Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Hoe blijf je overeind en hoe geef je uiting aan je diepste verlangens en gedachtes? Uit de gelijknamige bundel Idyllen van Ilja Leonard Pfeijffer selecteerde zij twaalf gedichten die zij samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts uitbracht op haar debuutalbum ‘Idyllen’. De presentatie vond plaats in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Bestel kaarten

OUKJE DEN HOLLANDER

SMOESPOT

za 2 & zo 3 oktober

In 'Spring' (4+) vertellen Renate en Milan met hun poppen, in een speels en op het oog simpel decor, de avonturen van Eekhoorn die vaak in de clinch ligt met haar instinct. Zij komt erachter dat het soms goed is om niet te springen, maar dat je soms ook gewoon de sprong moet wagen. Zowel de try-out als de première zijn te zien in MIMIK.

Meer informatie en kaarten

SMOESPOT

AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

za 6 november

Het Amsterdams Kleinkunst Festival begeleidt aanstormend talent naar hun kleinkunstcarrière. De Finalisten van de AKF Sonneveldprijs touren daarom nu door het land. Ze zijn er klaar voor om de theaterzalen te veroveren. Dit wil je niet missen, al was het maar om later te claimen dat je ze als eerste live hebt gezien.

Meer informatie en kaarten

AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

FRÉDÉRIQUE SPIGT

vr 11 februari

De klank van tango in ziel en lijf. Theaterdier Frédérique Spigt brengt met 'Viva El Tango' de tango heel dicht bij de mensen door haar prachtig in het Nederlandse vertaalde en doorleefd gezongen tango’s. Haar begeleiders zijn volbloed tango-muzikanten: Tijmen Veelenturf viool, Tim Panman gitaar, Lysandre Donoso bandoneón, Alexander Vocking contrabas, en Ivo de Greef piano.

Meer informatie en kaarten

FRÉDÉRIQUE SPIGT

ROB MOSTERT HAMMOND GROUP

vr 26 november

De Rob Mostert Hammond Group brengt in hun show 'Sex, Hammond en Rock 'n' Roll' een eerbetoon aan de Hammond, het iconische instrument dat als een rode draad door de grote hits van de populaire muziekgeschiedenis loopt. Met zijn 7-man sterke band neemt Hammondspeler Rob Mostert je mee terug in de tijd met af en toe een uitstapje naar muziek van nu.

Meer informatie en kaarten

ROB MOSTERT HAMMOND GROUP

LEBBIS

do 4 november

'De Ziel' (try-out) is het derde deel uit de trilogie De Bovengrens - Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Lebbis vindt het weinig. Er is twijfel aan het onderzoek. Dat vindt hij logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Toch wil Lebbis het met je hebben over de ziel, wat het ook is.

Laatste kaarten!

Meer informatie en kaarten

LEBBIS

BEUMER & DROST

za 9 & zo 10 oktober

'Het Ding' (8+) is een spannend mysterie over de onnavolgbare wetenschapper, uitvinder én spion Theremin. Peter Drost speelt vele dubbelrollen in deze spannende thriller vol met archiefbeelden uit een meer dan grijs verleden. Het gebruik van film zorgt voor een levendig spektakel waar tijd en plaats voortdurend kunnen wisselen. Zowel de try-out als de première zijn te zien in MIMIK.

Meer informatie en kaarten

BEUMER & DROST

JACK WOUTERSE & TOEAC

wo 3 november

'Bloedkoraal' is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal deze voorstelling een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn. Een prachtige voorstelling met Jack Wouterse en accordeonduo TOEAC.

Meer informatie en kaarten

JACK WOUTERSE & TOEAC

MUGMETDEGOUDENTAND - HAPPY HOUR

za 30 oktober

Een komische en dramatische voorstelling over populistische mannen. Gemaakt door drie omhoog gevallen vrouwen die nooit een boek hebben gelezen en niet weten wat de belangrijke issues zijn. Dat belooft wat...

Laatste kaarten!

Meer informatie en kaarten

MUGMETDEGOUDENTAND - HAPPY HOUR

JAN BEUVING

woe 27 oktober

‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten. 

Meer informatie en kaarten

JAN BEUVING

Tamala

za 4 september

Op zaterdag 4 september trapt de wereldmuziek concertreeks Wereldlokaal Deventer af met Tamala. Een eigentijdse, akoestische dimensie in de West-Afrikaanse traditie. Gedreven door een natuurlijke muzikale band, vinden Tamala’s muzikanten een balans tussen traditie en innovatie, droom en realiteit, noord en zuid.. 

Meer informatie en kaarten

Tamala

Wart Kamps

za 25 september

Wart’s leven is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Een anonieme date blijkt een vreselijke ex te zijn. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Wart’s schouder of er een interessantere persoon in the house is. Een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma. Met liedjes en misschien wel een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven. 

Meer informatie en kaarten

Wart Kamps

Kirsten van Teijn

vr 24 september

In (S)EXPERIMENT onderzoekt Kirsten nieuwe vormen in de liefde. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Maar beperkingen bieden ook nieuwe ruimte. Is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren?

Meer informatie en kaarten

Kirsten van Teijn

De Theatertroep

vr 12 november

Zeven gevierde schrijvers hebben van de Theatertroep de opdracht gekregen om een eenakter van tussen de tien en twintig minuten te schrijven. De enige restrictie die is gegeven is dat het geen monoloog mag zijn en minstens twee personages moet bevatten (geen maximum!). 

Meer informatie en kaarten

De Theatertroep

Mira van der Lubbe

do 13 januari

Na de succesvolle theatersolo ‘Maak van je shit een hit’ komt Mira met een tweede eerlijke, muzikale voorstelling. ‘Nog altijd nog’ is het verhaal van een alles omvattende jeugdvriendschap, hoe die ontstond en hoe die kapot ging. Met de vraag: wat valt er nog te herstellen, want ze zeggen toch dat oude vriendschap niet roest? 

Meer informatie en kaarten

Mira van der Lubbe

La Isla Bonita

za 27 november

Odette, Kater en de Lul is een futuristisch kostuumdrama van performancecollectief La Isla Bonita. Een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid-met betrekking tot seksualiteit en voortplanting- gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen. 

Meer informatie en kaarten

La Isla Bonita

THEATER BELLEVUE | NINA POLAK

vr 1 oktober

Romanschrijver en journalist Nina Polak debuteert in het theater met Een vrouw blijft thuis, speciaal geschreven voor actrices Ariane Schluter (Lucia de B., De Matchmaker, People, Places & Things) en Sophie van Winden (Klem, Leef!, en Tirza). Zij spelen een weduwe en haar stiefdochter, een familieband die - op een hoop clichés na – tot op heden maar weinig is onderzocht.  

Meer informatie en kaarten

THEATER BELLEVUE | NINA POLAK

KAMAGURKA & HERR SEELE

vr 25 februari

“1 + 1, dat is bij ons 11.” Bij Kamagurka & Herr Seele draait het niet om de mening. Een mening kan hen geen bal schelen. Liever begeven ze zich samen met hun publiek in absurdistische avonturen. Verwacht geen gepolijste voorstelling, maar het is een meesterlijk spel van absurde humor.

Laatste kaarten!

Meer informatie en kaarten

KAMAGURKA & HERR SEELE

GEORGE & ERAN PRODUCTIES

za 20 november

Als twee mannelijke Greta Thunbergs, ​offeren George & Eran hun gewoontes, gemakken en geneugten op voor een betere wereld. Ze moeten wel want de wereld staat weer eens in brand. Het is tien óver twaalf en de klok tikt maar door. Om moedeloos was te worden, ware het niet dat de twee wereldverbeteraars weer eens in actie besloten te komen. Dit keer richten ze hun pijlen op de bio-industrie, het klimaat en misschien zelfs op de walvissen.  

Meer informatie en kaarten

GEORGE & ERAN PRODUCTIES

Zoutmus

za 18 september

Het gaat gebeuren! Zoutmus is terug met een nieuwe voorstelling: Jungleprinter. Ze breiden hun wereld uit en zetten alles in de tweede versnelling. Méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes monopoly. Zoutmus neemt je mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat je lachen tot je tanden in de fik vliegen.

Meer informatie en kaarten

Zoutmus

MILLENNIUM JAZZ ORCHESTRA

zo 5 september

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt eens in de twee maanden in MIMIK een verrassende selectie standards en originals. De zestienkoppige band, bestaande uit musici uit heel Nederland, wordt elk concert aangevuld met een nationale of internationale solist. Wie dat deze keer is, houden we nog even geheim.. 

Meer informatie en kaarten

MILLENNIUM JAZZ ORCHESTRA

PNtheater

zo 12 september

Atuk (8+) is een poetische en speelse voorstelling over het verliezen en opnieuw toelaten van iets dierbaars, naar het prentenboek van Mischa Damjan en Jozef Wilkon. Twee spelers vertellen het verhaal doormiddel van vertelling, poppen en zelfgebouwde instrumenten.

Meer informatie en kaarten

PNtheater

ERIC VLOEIMANS & WILL HOLSHOUSER

do 28 oktober

Eric Vloeimans is alom bekend als absolute meester op de trompet en zijn fluwelen fluistertoon is onmiskenbaar. De Amerikaan Will Holshouser kreeg als kind een accordeon en heeft een bijzondere niche voor hemzelf gevonden als accordeonist, improvisator en componist. Will combineert swing, bop en freestyle-improvisatie met verschillende traditionele accordeonstijlen, zoals tango, zydeco en klezmer. De ideale partner voor Eric.

Laatste kaarten!

Meer informatie en kaarten

ERIC VLOEIMANS & WILL HOLSHOUSER

UITGELEZEN VERHALEN

do 16 september

Wat is er fijner dan je verliezen in een goed verhaal? Je een goed verhaal laten voorlezen! En dan wel door de beste acteurs van dit moment. Bij Uitgelezen Verhalen lezen de beste acteurs je voor uit de mooiste korte verhalen. Bij Uitgelezen Verhalen hoor je verhalen van debuterende schrijvers, maar ook van klassieke auteurs als Tsjechov, Cheever en Carver. En de voordragers zijn zonder uitzondering talenten van nationale allure, die zich inleven in de hoofdpersonages en zo de vertelling tot leven brengen. Literatuur ontmoet Theater!  

Meer informatie en kaarten

UITGELEZEN VERHALEN

LISA OSTERMANN

vr 19 november

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z'n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Meer informatie en kaarten

LISA OSTERMANN

THIJS BORSTEN & IZALINE

vr 17 december

Van De Andere Kant is een muzikale theatervoorstelling van Izaline Calister en Thijs Borsten, waarin ze op humoristische wijze het Nederlandse en Antilliaanse publiek naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes wordt over het leven verteld vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk?

Meer informatie en kaarten

THIJS BORSTEN & IZALINE

RENÉ VAN MEURS

wo 9 februari

Schipluiden is een bijzonder dorp; alles leeft, bruist, sputtert tegen en beweegt. Je krijgt de wind van voren als iets niet zint, maar windje mee als ze in je geloven. En tegelijkertijd kan het ook een hele fijne windstille plek zijn. Een luwte. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm.

Meer informatie en kaarten

RENÉ VAN MEURS

LEIDS CABARET FESTIVAL

do 17 maart

Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een mooie manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met / voor het publiek. Want je kunt thuis voor de spiegel wel eindeloos oefenen, maar je wilt toch weten wat je waard bent.

Meer informatie en kaarten

LEIDS CABARET FESTIVAL

SAMAN AMINI

zo 19 december

Er wonen in Nederland meer nationaliteiten per vierkante meter dan waar dan ook ter wereld. Nederland zou dus een smeltkroes kunnen zijn waar de rest van de wereld een voorbeeld aan kan nemen. Toch ziet een groot deel van Nederlander dit ‘multiculturele experiment’ als een mislukking. Waarom is dat?

Meer informatie en kaarten

SAMAN AMINI

GERARD VAN MAASAKKERS

za 16 oktober

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan).  Veel heeft hij niet nodig om u een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zij ijn ontwapenende persoonlijkheid, én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid. 

Meer informatie en kaarten

GERARD VAN MAASAKKERS

Wim Helsen

di 28 september & wo 29 september

Wat heeft de wereld nodig? Wat heeft een mens nodig? Wat hebt u nodig? Eenvoudige vragen. Eenvoudige vragen vragen om ingewikkelde antwoorden. Dat treft - Wim Helsen bulkt van radicale, geheimzinnige en willekeurige antwoorden. 

Laatste kaarten!

Meer informatie en kaarten

Wim Helsen

MARC-MARIE HUIJBREGTS

wo 6 oktober

Marc-Marie is uitgesproken. Maar is hij ook uitgesproken? Is hij pas sinds kort uitgesproken of was hij altijd al uitgesproken? Kortom een avond met de uitgesproken Marc-Marie Huijbregts.

Meer informatie en kaarten

MARC-MARIE HUIJBREGTS

Wachtlijsten

Op dit moment hebben wij nog een beperkte capaciteit en daarom zijn een heleboel voorstellingen al snel uitverkocht. Grijp je mis? Stuur een mailtje naar info@mimik.nl en zet je zelf op de wachtlijst. Zodra er weer versoepelingen zijn ben jij als eerste aan de beurt!

Voor de volgende voorstellingen hebben we een wachtlijst geopend:

 

Meer nieuws

Meer nieuws
IJsselloop Deventer: Hoe bereik ik MIMIK zondag?
do 11-04-2024

IJsselloop Deventer: Hoe bereik ik MIMIK zondag?

 Wegafsluitingen en parkeerverboden tijdens de IJsselloop Deventer. Hoe bereik ik MIMIK op zondag 14 april?

Weekoverzicht 11 t/m 17 april
ma 08-04-2024

Weekoverzicht 11 t/m 17 april

Bekijk nu ons nieuwe film en theaterprogramma van deze week!

Weekoverzicht 4 t/m 10 april
di 02-04-2024

Weekoverzicht 4 t/m 10 april

Bekijk nu ons nieuwe film en theaterprogramma van deze week!

MIMIK open tijdens Pasen
do 28-03-2024

MIMIK open tijdens Pasen

Kom volop films kijken, naar het theater of geniet van een heerlijk diner tijdens de Paasdagen!